Θεατρική εκδοχή από την ποίηση του Κωνσταντίνου Β. Μπούρα.

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 στις 8:30 μ.μ.

Η ηθοποιός και θεατρολόγος Ελένη Παπαχριστοπούλου αντλεί λέξεις, θεματικές, πρόσωπα, περιβάλλοντά από το ποιητικό έργο τού Κωνσταντίνου Μπούρα, και μας προσφέρει μια θεατρική εκδοχή πάνω στο θέμα του πολέμου, της προσφυγιάς και του ρατσισμού.

Δυο άντρες σ’ ένα ρημαγμένο μέρος που θάβουν τους νεκρούς του πολέμου, μια γυναίκα ζωντανή ανάμεσα στα τόσα θύματα, μια αλλοεθνής. Θα τους υπηρετήσει χωρίς να τους μιλάει, θα μιλάει μόνο με τον εαυτόν της και τους νεκρούς…

Μια συνάντηση με την ποίηση τού Κωνσταντίνου Μπούρα και μια πρώτη παρουσίαση του έργου ως θεατρικό αναλόγιο.

Σε έκτακτη φιλική συμμετοχή ο Ζαχαρίας ΡΟΧΑΣ με το Γιάννη ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ, και τον Κωνσταντίνο ΜΠΟΥΡΑ.

Διαβάζονται αποσπάσματα ποιημάτων από τη Συλλογή «Τρία άλφα, μία ήττα κι ένα ωμέγα» που έδωσαν την έμπνευση για το θεατρικό έργο.

Ο ποιητής και κριτικός Κωνσταντίνος Μπούρας είναι αριστούχος διδάκτωρ του Ιονίου Πανεπιστημίου και αριστούχος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος D.E.A. (Paris III – La nouvelle Sorbonne). Επίσης, παράλληλα με το πολλαπλό συγγραφικό και πνευματικό του έργο, εργάζεται από το 1986 και ως διπλωματούχος μηχανολόγος μηχανικός του Εθνικού Μ. Πολυτεχνείου.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook