Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) Εθνικός Συντονιστής για την Ελλάδα του Ευρωπαϊκού Έργου H2020: «Οpen Schools for Open Societies – ΟSOS» (Grant Agreement, number: 741572) (Ένα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία), καλεί σχολικές μονάδες (Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπ/σης) να εκδηλώσουν ενδιαφέρον προκειμένου να συμμετάσχουν σε Σχολικό Διαγωνισμό με Θέμα: Φτιάξε τον δικό σου σεισμογράφο.

Ο διαγωνισμός πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Αγωγή (Ευρωπαϊκό Συντονιστή του έργου OSOS) και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Μέσω του διαγωνισμού, θα επιλεγούν οι 10 καλύτερες «εργασίες», από σχολεία της Α΄/θμιας ή και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης, στις οποίες θα απονεμηθεί έπαινος κατά τη διάρκεια της τελικής εκδήλωσης του έργου OSOS που θα διοργανωθεί από το ΙΕΠ σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Αγωγή στις 13 Μαρτίου 2020 στην Αθήνα.

Τα έξοδα μετακίνησης διανομής και διατροφής των συμμετεχόντων στην εκδήλωση βράβευσης θα καλυφθούν από την Ελληνογερμανική Αγωγή – Ευρωπαϊκό Συντονιστή του Έργου OSOS (λεπτομέρειες για τον αριθμό των συμμετεχόντων και τη διαδικασία θα λάβουν εγκαίρως τα σχολεία που θα επιλεγούν).

Οι ομάδες οι οποίες θα βραβευθούν θα έχουν την ευκαιρία να δημοσιεύσουν άρθρα με τις εργασίες τους, κατόπιν αξιολόγησης από ομότιμους κριτές, στο ειδικά σχεδιασμένο για μαθητές και μαθήτριες Ευρωπαϊκό επιστημονικό περιοδικό «Open Schools Journal for Open Science». Το περιοδικό φιλοξενείται στην πλατφόρμα του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της σύμπραξης OpenAIRE. 

Ιστοσελίδα Έργου: http://www.iep.edu.gr/el/europaika-se-ekseliksi/osos

Δείτε την Πρόσκληση του ΙΕΠ εδώ

Διαβάστε ακόμα:

Από 18/2 έως 6/3 οι αιτήσεις στην προκήρυξη 2ΓΔ/2020 για την κατάταξη εκπαιδευτικών ΔΕ

Αναπληρωτές: Από 7 έως 12/2 η δήλωση σχολικών μονάδων για όσους υπέβαλαν αίτηση στην ειδική πρόσκληση του ΥΠΑΙΘ

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook