Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η πρόταση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, για τον ορισμό του Καθηγητή Ορέστη Καλογήρου ως Προέδρου του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ).

Θετική γνώμη για την υποψηφιότητα του κ. Καλογήρου διατύπωσε η Νέα Δημοκρατία, το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση.

Ο Καθηγητής Ορέστης Καλογήρου, σπούδασε στο Τμήμα Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές στο ίδιο τμήμα του ΑΠΘ, απ΄ όπου, ως υπότροφος του Ινστιτούτου Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) έλαβε και το διδακτορικό του δίπλωμα. Έχει πολυετή διοικητική εμπειρία καθώς έχει διατελέσει διευθυντής του Τομέα Εφαρμογών Φυσικής & Φυσικής Περιβάλλοντος του Τμήματος Φυσικής ΑΠΘ, Πρόεδρος της Επιτροπής Εργαστηρίων και της Επιτροπής Σεμιναρίων του Τμήματος Φυσικής ΑΠΘ και σήμερα είναι διευθυντής του Εργαστηρίου Μαγνητισμού & Μαγνητικών Υλικών του Πανεπιστημίου. Είναι μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Μέριμνας του ΑΠΘ, και διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΑΠΘ και της Επιτροπής Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης του ΑΠΘ.

Πιο αναλυτικά:

Από το 1990 έως το 1993 ήταν μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου (Hamburg Universitaet) και στο ΑΠΘ. Κατόπιν, από το 1993 έως το 1996 διατέλεσε συνεργαζόμενος ερευνητής στο Ινστιτούτο Επιστήμης Υλικών ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», και το 1996 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ. Εν συνεχεία, το 2002 εξελέγη Αναπληρωτής Καθηγητής, και από το 2010 έως και σήμερα είναι Καθηγητής. Από τον Σεπτέμβριο του 2008 έως τον Φεβρουάριο του 2009 ήταν επισκέπτης ερευνητής στο Magnetic Materials Laboratory, Dept. of Electrical & Computer Engineering του Northeastern University.

Επίσης, από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2016, ήταν επισκέπτης ερευνητής στο Center for Systems Biology, MGH του Harvard Medical School με υποτροφία του Ιδρύματος Fulbright.

Έχει πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο.

Σε δηλώσεις της μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης η Υπουργός τόνισε:

«Σήμερα είναι μια πολύ αισιόδοξη ημέρα για τον ΔΟΑΤΑΠ. Σηματοδοτούμε ένα νέο, ελπιδοφόρο ξεκίνημα για έναν φορέα που θέλουμε να μετατρέψουμε σε πολύτιμο εργαλείο στην υπηρεσία των πολιτών, της εκπαίδευσης, της εξωστρέφειας, ένα καίριο εργαλείο ανάσχεσης του “brain drain”.

Θέλουμε η επόμενη ημέρα του ΔΟΑΤΑΠ να σημάνει και την απαλλαγή των πολιτών από τη γραφειοκρατία, την ταλαιπωρία, καθώς και από άδικους αποκλεισμούς που συνεπάγεται η μεγάλη καθυστέρηση ακαδημαϊκής αναγνώρισης των τίτλων σπουδών εξωτερικού.

Ταυτόχρονα, επιθυμούμε έναν φορέα που θα λειτουργήσει στην κατεύθυνση προσέλκυσης νέων και ταλαντούχων ανθρώπων αλλά και αποτροπής της διαρροής εγκεφάλων (brain drain) στο εξωτερικό που τόσο πολύ έχει πληγώσει τη χώρα μας.

Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην υπεύθυνη ενημέρωση και εξυπηρέτηση των πολιτών, στους γρήγορους μηχανισμούς και τις σαφείς διαδικασίες, με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρουν και οι εξελίξεις στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.»

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook