Η ομάδα Δρώσα Τέχνη παρουσιάζει την Αγρυπνία, μια παράσταση για τον ερωτικό Παπαδιαμάντη, στον πολυχώρο τέχνης «Alte Fablon», στη Θεσσαλονίκη.

“Πού να ήτον αυτός ο έρωτας;”

Η Μαχώ, Σκιαθίτισσα θρέμμα του 1860, δένεται με τον Αλέξανδρο μ’ έναν έρωτα κρυφό – που όχι μόνο δεν ευοδώθηκε ποτέ, μα ούτε που τόλμησε και να ομολογηθεί. Η Μαχώ παντρεύτηκε κάποιον άλλον, ενώ ο Αλέξανδρος ήτανε πάντοτε ο “κοσμοκαλόγερος”, ισορροπώντας ανάμεσα στη μοναξιά και στους ανθρώπους. Μέσα από τα ερωτικά του διηγήματα, η Μαχούλα θυμάται προσωπικές τους στιγμές, αναπολεί ιστορίες που έζησαν ή που γνωρίζει από το νησί τους.  Εκείνη, χρόνια μετά  το θάνατό του προσπαθεί να βρει κάποιον τρόπο ώστε να βρίσκεται “κοντά” του. Μόνο η ποίηση και ο λόγος του μπορούν να το κατορθώσουν αυτό, αφού μονάχα η ποίηση μπορεί να φανερώσει τα πιο μύχια αισθήματα του ανθρώπου.

Σ’ αυτήν την Αγρυπνία της καλεί τους θεατές να λάβουν μέρος και να κοινωνήσουν μαζί της ιστορίες που φαίνεται να χάθηκαν, αλλά δεν χάθηκαν, αγάπες που μοιάζουν να σκόρπισαν αλλά δεν σκόρπισαν, μνήμες που μοιάζουν ξεχασμένες αλλά τις κουβαλάμε μέσα μας, ένα παρελθόν που κρατάμε στον κόρφο του παρόντος μας ως φυλαχτό.

«Αγρυπνία» μια παράσταση για τον ερωτικό Παπαδιαμάντη

Η Αγρυπνία είναι ένα έργο σύγχρονης δραματουργίας που βασίζει την πλοκή του και τη γλώσσα του σε πέντε ερωτικά διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη: Έρως στα χιόνια, Το καμίνι, Αγάπη στον κρεμνό, Αμαρτίας φάντασμα και Θέρος Έρως.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία: Ιωάννα Λιούτσια
Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Χριστίνα Θαλασσά
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Πάνος Τσαμουράς
Φωτογραφία: Χριστίνα Θαλασσά
Παραγωγή: Δρώσα Τέχνη
Στο ρόλο της Μαχώς: Αναστασία Χατζηλιάδου

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

01 – 08 – 15 – 22 Φλεβάρη, κάθε Σάββατο στις 10:00μμ

Διάρκεια παράστασης

50’ λεπτά

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

6 ευρώ

Προπώληση Εισιτηρίων

Alte Fablon
Δευτέρα  – Παρασκευή 10:30 – 20:30
Απαραίτητη Κράτηση λόγω περιορισμένων θέσεων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Πολυχώρος Τέχνης “Alte Fablon”
Διεύθυνση: Φιλίππου 71 & Χριστοπούλου (περιοχή Ιασωνίδου), Θεσσαλονίκη
Τ: 2314014430
Facebook :  https://www.facebook.com/altefablonthessaloniki/
Blog: http://altefablon.blogspot.com/

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook