ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΟΛΜΕ
ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΟΥΝΤΟΥΛΟΥΛΗ

23 ΙΑΝ 2020

Σήμερα διεξάγεται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο η κρίσιμη ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο 50, που στην ουσία εξισώνει τα πτυχία των Πανεπιστημίων με εκείνα των Κολλεγίων τριετούς φοίτησης και παρακάμπτει το άρθρο 16 του Συντάγματος.

Η ΟΛΜΕ, όπως και άλλοι πανεπιστημιακοί φορείς και όργανα, η ΔΟΕ, η ΟΙΕΛΕ, φοιτητές και άλλες συλλογικότητες, ζήτησαν την απόσυρση του επίμαχου άρθρου και την άμεση έναρξη διαλόγου με την Υπουργό Παιδείας.

Θεωρώ ότι δεν πρέπει Ελληνίδες και Έλληνες Βουλευτές να προχωρήσουν στην ψήφιση μιας τέτοιας διάταξης.

Η κ. Υπουργός πρέπει να ασκήσει εθνική πολιτική στην Παιδεία και να υπερασπιστεί την ποιότητα και τις αξίες στην εκπαίδευση, και να μην επικαλείται, ως έτοιμη από καιρό, αμφιλεγόμενης κατεύθυνσης και περιεχομένου ευρωπαϊκές οδηγίες, ικανοποιώντας ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικοί και τα συνδικάτα τους, πανεπιστημιακοί, φοιτητές, γονείς. Όλοι μαζί δεν θα επιτρέψουμε την εφαρμογή μιας τέτοιας διάταξης και θα κάνουμε ο,τι είναι δυνατόν για να ανατραπεί σε περίπτωση ψήφισής της.

Διαβάστε ακόμα:

Κινητοποίηση ΔΟΕ – ΟΛΜΕ – ΟΙΕΛΕ την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου για τη μη εξίσωση των πτυχίων

Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ του Υπουργείου Παιδείας για την Ανώτατη Εκπαίδευση

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook