Ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής του ν/σ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο: «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις».

Ψήφισαν υπέρ ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, ενώ καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί όλων των άρθρων, εκτός από τρία* για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία, η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου.

*άρθρο 16 για τον τρόπο χρηματοδότησης των πανεπιστημίων με το μοντέλο 80 – 20, άρθρο 33 για την αναστολή λειτουργίας των 37 πανεπιστημιακών τμημάτων, άρθρο 50 σχετικά με τα πιστοποιητικά κολεγίων.

Τι προβλέπει

– Ανασύσταση και μετονομασία της «ΑΔΙΠ» σε «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης» (ΕΘ.Α.Α.Ε), υπηρεσία με διοικητική αυτοτέλεια, η οποία θα εποπτεύεται από τον Υπουργό Παιδείας.

– Απελευθέρωση των λογαριασμών έρευνας των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων

– Αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση

Επίσης, περιλαμβάνει άρθρα για τα εκκλησιαστικά σχολεία, τον ΔΟΑΤΑΠ, το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, τη γιορτή (αργία) των Τριών Ιεραρχών, τις μαθητικές εκδρομές.

Δείτε το νομοσχέδιο εδώ

Διαβάστε ακόμα:

Κεραμέως: Μεταρρυθμιστική τομή στην Γ/θμια εκπαίδευση – ενίσχυση εμπιστοσύνης στα σχολεία

Ομιλία Διγαλάκη στη Βουλή για τις βασικές πτυχές του νομοσχεδίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook