Συνέντευξη: schooltime.gr / Τάσος Πέτσας (Tasos P.)

O Τάσος Πέτσας δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Αν αναζητήσει κανείς στο διαδίκτυο το όνομα «Tasos P.», θα ανακαλύψει μουσικές του, βραβευμένες και πετυχημένες, στις πρώτες θέσεις των charts. Τον συναντήσαμε με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ που κυκλοφόρησε πριν από 1,5 μήνα με τίτλο “The Libra Sessions” τόσο digital όσο και σε CD!

Τον Απρίλιο του ΄18 σε «αφήσαμε» με το E.P. “Libra 1975” και σήμερα σε ξανασυναντάμε με το ολοκληρωμένο πλέον άλμπουμ σου “The Libra Sessions” που κυκλοφορεί τόσο digital όσο και σε Limited Vinyl CD.  Μίλησε μας λίγο γι’ αυτό.  

Το “The Libra Sessions” εγκαινιάζει επίσημα τη «νέα» μου μουσική αυτή τη φορά με φωνητικά. Πρόκειται στην ουσία για μια όμορφη συλλογή από τραγούδια που κυκλοφόρησαν τα τελευταία δύο χρόνια μεμονωμένα σαν singles (Michael, Untitled, Bliss, BabyLove) αλλά και κάποια νέα τραγούδια (Give High Love, Dream, Anna, Breathe Again).  Το ονόμασα όπως το ονόμασα όχι μόνον λόγω του Ζωδίου μου αλλά και της μουσικής μου πλέον ταυτότητας όπως αυτή αποτυπώνεται  στο  άλμπουμ.

Μάλιστα, έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από την εταιρεία μου, την FM Records, να κυκλοφορήσει παράλληλα και σε ένα πολύ όμορφο CD με τη μορφή μικρού βινυλίου, στα καταστήματα δίσκων, την επόμενη αμέσως μέρα από την ψηφιακή του κυκλοφορία. Όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι στην ελληνική δισκογραφία να κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ και σε CD, κάτι που μόνον σε επώνυμους καλλιτέχνες γίνεται πλέον. 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκτός από την εταιρεία μου την FM Records, και τους συνεργάτες μου, τη Μάνια Βλαχογιάννη (Dream), τη Δέσποινα Πατρώνα (Anna), τον Άγγελο Ζγάρα (στο υπέροχο remix του BabyLove) και στον Σάκη Γραββάνη (στο άλλο φοβερό remix του Angel Of Mine).

Από το 2015 που ξεκίνησες με την instrumental μουσική μέχρι και σήμερα που κυκλοφορείς μουσική με φωνητικά, ο  ήχος σου «άλλαξε». Πού πιστεύεις πως οφείλεται αυτή σου η μουσική εξέλιξη;

Το 2015 που ξεκίνησα με την instrumental μουσική δυσκολεύτηκα στο να βρω ακροατές στα ραδιόφωνα. Αλλά και εγώ ο ίδιος δεν ήθελα να κατηγοριοποιηθώ σ’ αυτό το είδος μουσικής. Δεν ήμουν μόνον «αυτό».  Στην πορεία έκανα κάποια μαθήματα παραγωγής, μελέτησα περισσότερο, πειραματίστηκα, θεωρώ πως στην πορεία ωρίμασα μουσικά και έτσι βρήκα και τη μουσική μου ταυτότητα.

«Untitled» (2018), «BabyLove» (2019) και «Give High Love» (2019) είναι τρία από τα κομμάτια σου που παίζονται στα ραδιόφωνα αλλά και στην τηλεόραση. Πώς αισθάνεσαι γι’ αυτές σου τις επιτυχίες; 

Μεγάλη χαρά αλλά και μεγάλη ικανοποίηση. Το  «Untitled» αγαπήθηκε στην Αγγλία αφού παιζόταν επί ένα μήνα στο Βρετανικό κανάλι του MTV, το «BabyLove» επίσης αγαπήθηκε αφού έφθασε μέχρι το #11 του Βρετανικού R’n’B Chart ανάμεσα σε μεγάλα ονόματα όπως η Alicia Keys και ο Khalid, ενώ παράλληλα παιζόταν στον Best 92.6 FM.  Όσο για το τελευταίο μου, το «Give High Love» κατάφερε όχι μόνον να ανεβεί στο #1 του ελληνικού Billboard και να παραμείνει επί 2 εβδομάδες, αλλά και να είναι στην playlist του Best 92.6 αλλά και να παίζεται σε εβδομαδιαία σχεδόν βάση στην πρωινή εκπομπή του Star «Στη Φωλιά των Κούκου».  Είμαι ευγνώμων που με βοήθησαν κάποιοι άνθρωποι και έγιναν όλα αυτά χωρίς να έχω από πίσω μου κάποιες δημόσιες σχέσεις. 

The Libra Sessions

Στο νέο σου άλμπουμ συναντάμε και τη συνεργασία σου -για τρίτη φορά-  με την cross over σοπράνο ερμηνεύτρια Μάνια Βλαχογιάννη στο τραγούδι “Dream” που κατάφερε να είναι το Χριστουγεννιάτικο #1 στο αμερικανικό περιοδικό Billboard για την Ελλάδα. Θα μας πεις λίγα λόγια γι’ αυτό;

Μετά από τόσα χρόνια φιλίας, τη Μάνια την αντιμετωπίζω πλέον περισσότερο σαν φίλη και λιγότερο σαν το μεγαθήριο Μάνια Βλαχογιάννη που έχει καταφέρει και καταφέρνει τόσα σπουδαία πράγματα στη μουσική, στην ποίηση, στο θέατρο και τώρα στη θέση που κατέχει στο Δήμο προσφέροντας όχι μόνον τις γνώσεις της αλλά και την έμπρακτη βοήθειά της μέσα από τις φιλανθρωπικές οργανώσεις. Μετά τις συνεργασίες μας «Angel Of Mine» και «Memories» που κυκλοφόρησαν και αυτά Χριστούγεννα του 2015 και 2017 αντίστοιχα σημειώνοντας ανέλπιστη επιτυχία στο Ευρωπαϊκό Top-200 chart, αυτή τη φορά συνεργαζόμαστε και μουσικά αφού συνυπογράφει ως συνθέτρια το “Dream”. Όσο για τους στίχους που η ίδια έγραψε για έναν κόσμο δίκαιο, αγαπημένο και ειρηνικό είναι υπέροχοι. Όπως και τα αέρινα φωνητικά της που τα λάτρεψα από τις πρόβες!

Επίσης, πέρυσι κέρδισες 4 Global Music Awards στην Αμερική για τις συνθέσεις σου «Mother Of Mine (Anna)» και «Bliss».  Μίλησε μας γι’ αυτές σου τις διακρίσεις.

Τα Global Music Awards είναι θεσμός για τους ανεξάρτητους μουσικούς σε όλο τον κόσμο. Ξεκίνησαν να διοργανώνονται το 2011 και αποφασίζουν για αυτά 12μελής κριτική επιτροπή μουσικών παγκοσμίως. Μάλιστα, κάποιοι που έχουν βραβευθεί στο παρελθόν υπήρξαν και υποψήφιοι τόσο στα Billboard Music Awards όσο και στα Grammy.

Τo «Bliss» έλαβε δύο βραβεία για το concept του (την ιδέα του αγώνα της επιβίωσης) και για τη σύνθεση του ως καλύτερο dance electronic, και το «Mother Of Mine (Anna)» πάλι για την ιδέα του (την ιδέα για την αγάπη προς τη μητέρα) και για τη σύνθεσή του ως καλύτερη πρωτότυπη σύνθεση. 

Κάνοντας έναν απολογισμό των τελευταίων πέντε χρόνων που είσαι στη δισκογραφία, θεωρείς πως ο κόσμος έχει γίνει πιο δεκτικός στο να ανακαλύψει νέα ακούσματα και νέους καλλιτέχνες;

Λυπάμαι πολύ που βλέπω το φαινόμενο της λαϊκό τραπ μουσικής να έχει κυριαρχήσει στις αγορασμένες τάσεις του YouTube όπως και στα αγορασμένα streaming plays του Spotify. Ευτυχώς μόνον τα δεύτερα (στο Spotify) μετράνε στις επίσημες πωλήσεις της IFPI και όχι οι πρώτες (στο YouTube). Υπήρξα τυχερός πριν από ένα χρόνο και είχαν βρεθεί τέσσερα τραγούδια μου στο δύσκολο Top-5 της IFPI, τα «Michael»,  «Untitled» , «Bliss» και «BabyLove».  Πλέον, όμως, ο κόσμος μαθαίνει πιο εύκολα τα τραγούδια που προβάλλονται στις τάσεις του YouTube. Τους υπόλοιπους νέους καλλιτέχνες πρέπει να υπάρξει κάποια αφορμή για να τους ψάξει κανείς στο ίντερνετ. 

Παράλληλα με τη δικηγορία και τη μουσική ασχολείσαι και ως αρθρογράφος στο TheLookGr αλλά και στο ραδιόφωνο παρουσιάζοντας κάθε εβδομάδα την εκπομπή «Tasos P. Playlist» στο ραδιόφωνο της Αυστρίας για τους ομογενείς μας, στο Hephaestus Radio. Πώς προέκυψαν αυτές οι αγάπες;

Ανέκαθεν αγαπούσα πολύ στο να γράφω μουσικά άρθρα. Δεν είμαι τόσο της κονσέρβας, στο να κάνω copy paste ένα δελτίο τύπου.  Προτιμώ να γράφω τα δικά μου άρθρα, όπως κάποια δισκοκριτική ή κάποια αφιερώματα. Αγαπώ εξίσου και  το ραδιόφωνο. Μεγάλωσα ακούγοντας δίσκους βινυλίου και ραδιόφωνο. Ένας από τους κορυφαίους ραδιοφωνικούς παραγωγούς που θαύμαζα και άκουγα από μικρός, ο κύριος Γιάννης Πετρίδης, είχα τη χαρά να ποστάρει το τραγούδι μου «BabyLove» στο site του «Από τις 4 στις 5».  Ένιωσα μεγάλη χαρά εννοείται!

Κλείνοντας, ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια.

Προς το παρόν έχει κυκλοφορήσει το νέο μου άλμπουμ “The Libra Sessions” που αγαπώ πολύ γιατί το «θεωρώ» κάτι σαν το προσωπικό Greatest Hits των τελευταίων πέντε χρόνων. Σκέφτομαι και θέλω να το προωθήσω περισσότερο. Μακροπρόθεσμα περιμένω κάτι από το εξωτερικό. Αν τελικά γίνει, θα μου δώσει ένα καλό κίνητρο για να συνεχίσω εκεί που σταμάτησα. Στο «Give High Love». Γιατί όπως λένε και οι στίχοι που έγραψα «Ι can give you High Love//Love To See You Strong».

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις στο Newsroom schooltime.gr – Βρείτε μας στο Google News

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook