«Blue Drops of Ink» – Όταν η ποίηση συναντά τη φωτογραφία

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 στις 19.00, το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης  μας προσκαλεί στη Ζώγια για τα εγκαίνια μίας ξεχωριστής  έκθεσης φωτογραφίας της  Μένης Σεϊρίδου.

Την ημέρα των εγκαινίων θα παρουσιαστεί το ομώνυμο λεύκωμα «Blue drops of ink», με φωτογραφίες της  Μένης Σεϊρίδου και ποίηση του Σωτήρη Γάκου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις  Άθωνος Art Space (ISBN 978-618-84328-0-2).

Το λεύκωμα «Blue drops of ink» είναι αποτέλεσμα της διετούς συνεργασίας της φωτογράφου με τον ποιητή.  Το λεύκωμα περιέχει 19 ποιήματα και 19 φωτογραφίες   που το καθένα συμπληρώνει το άλλο  και εμπνέεται από αυτό!

Η  επιμέλεια του βιβλίου αλλά και της έκθεσης έχει γίνει από  τον  Βασίλη Καρκατσέλη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Ο Βασίλης Καρκατσέλης / εικαστικός, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης

Η Πηνελόπη Χριστοπούλου / δασκάλα δημιουργικής γραφής

Ο Δημήτρης Χαριτόπουλος / φιλόλογος, θεατρολόγος

Σύντομο βιογραφικό της Φωτογράφου

Η  Μένη Σεϊρίδου γεννήθηκε και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη, όπου και εργάζεται.  Ασχολείται με τη φωτογραφία και τη συγγραφή.  Είναι μέλος του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης από το 2015 και έργα της έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα έντυπα και ιστοσελίδες όπως  Fractal, Thessaloniki arts and cultures, iFocus και Photologio, Ηχώ των δημοπρασιών, intellectum κα.

Έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας, σε Ελλάδα και στο εξωτερικό με σημαντικότερες τις εξής:

Days of photography in Serbia, Cacak, 2016, επιμέλεια Βασίλης Καρκατσέλης

Σφαγεία, μια περιοχή του παλίμψηστου, Θεσσαλονίκη, 2017, επιμέλεια Βασίλης Καρκατσέλης

Τόπος – Μνήμη, Θεσσαλονίκη, 2018, επιμέλεια Αλέκα Τσιρώνη

Φωτογραφική συνάντηση, Λευκωσία  και Θεσσαλονίκη 2019, επιμέλεια Βασίλης Καρκατσέλης

Το 2018 συμμετείχε, ως συγγραφέας και ως φωτογράφος, στη συλλογή διηγημάτων «Γυμνά καλώδια» από τις εκδόσεις Ρώμη, σε επιμέλεια της Πηνελόπης Χριστοπούλου.

To Blue drops of ink είναι το πρώτο της λεύκωμα, καθώς και η πρώτη ατομική της έκθεση φωτογραφίας.

Σύντομο βιογραφικό του Ποιητή

Ο Γάκος Σωτήρης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε από το τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.. Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Φιλολογίας  (κατεύθυνση Γενικής & Συγκριτικής Γραμματολογίας) και στο παιδαγωγικό τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Δημιουργική γραφή & Εκπαίδευση).

Έχει διδάξει σε ΚΔΒΜ, σε Δημοτικά και Γυμνάσια του νομού Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με συλλόγους γονέων, πολιτιστικούς οργανισμούς και μουσεία της Θεσσαλονίκης οργανώνοντας εκπαιδευτικά προγράμματα δημιουργικής γραφής, λέσχες ανάγνωσης, θεατρικά εργαστήρια σε παιδιά και ενήλικες. Έχει δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ηλεκτρονικά και έντυπα περιοδικά με θέματα λογοτεχνίας, θεάτρου και εκπαίδευσης. Από το 2018 φοιτά στο τμήμα Θεάτρου της σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Είναι καθηγητής στο Μητροπολιτικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης στον τομέα Προσχολικής & Ειδικής Αγωγής και υπεύθυνος πρακτικής άσκησης στον αντίστοιχο τομέα.

Έχει εκδώσει δυο ποιητικές συλλογές: «Επί σκηνής» (2012, εκδ. Ars Poetica) και «Το κρυφτό» (2016, εκδ. Ρώμη)

Η έκθεση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του χώρου «Άθωνος aRT sPACE», Παπαμάρκου 25, Πλατεία Άθωνος, Θεσσαλονίκη (τηλ. 6942 860 890).

Ιnfo

Έκθεση Φωτογραφίας της  Μένης Σεϊρίδου
& Παρουσίαση Λευκώματος Μένης Σεϊρίδου, Σωτήρη Γάκου
Τίτλος: «Blue drops of ink»
Εγκαίνια: Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 στις 19.00
Διάρκεια έκθεσης μέχρι 16 Φεβρουαρίου 2020
«Ζώγια» / Βιβλίο, τσάι και συμπάθεια / Αλ.Σβώλου 54, Θεσσαλονίκη

Ώρα έναρξης εγκαινίων: 20.30
Τηλέφωνο για πληροφορίες και κρατήσεις: 2310 243.459

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook