Στο πλαίσιο της στήριξης και ανάδειξης δράσεων ελληνικών πολιτιστικών φορέων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή αιτημάτων επιχορήγησης ή/ και παροχής αιγίδας για δράσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν εντός του 2020. Για πρώτη φορά η πρόσκληση δημοσιεύεται τόσο νωρίς, μέσα Ιανουαρίου, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι φορείς να έχουν τη δυνατότητα έγκαιρου προγραμματισμού και υλοποίησης των προτεινόμενων δράσεων τους.

Συνολικά ανακοινώνονται επτά διαφορετικές προσκλήσεις για:

 • Δράσεις εικαστικών τεχνών, αρχιτεκτονικής, φωτογραφίας, σχεδίου και μουσείων σύγχρονου πολιτισμού
 • Δράσεις στον τομέα του κινηματογράφου και των οπτικοακουστικών μέσων
 • Μουσικές δράσεις
 • Δράσεις σχετικές με τη διάδοση, προβολή και προώθηση των γραμμάτων και του βιβλίου, δράσεις φιλαναγνωσίας και υποστήριξη επιστημονικών συναντήσεων
 • Δράσεις κλασικού και σύγχρονου χορού και θεάτρου
 • Θεατρικές παραγωγές για την καλλιτεχνική περίοδο 2020-21
 • Παραγωγές κλασικού και σύγχρονου χορού για την καλλιτεχνική περίοδο 2020-21

Επιπλέον, ανακοινώνονται τέσσερις ειδικευμένες προσκλήσεις με αντικείμενο:

 • Πολιτιστικές δράσεις και προγράμματα που προωθούν τις διεθνείς συνέργειες και την εξωστρέφεια του πολιτιστικού και δημιουργικού τομέα
 • Πολιτιστικές δράσεις και προγράμματα για την προαγωγή της καθολικής προσβασιμότητας των ΑμεΑ στον Πολιτισμό
 • Φεστιβάλ και σύνθετες πολυθεματικές δράσεις
 • Φιλαρμονικές

Δικαίωμα υποβολής έχουν φορείς, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 6 Μαρτίου 2020, ενώ φορείς μπορούν να εγγράφονται στο Μητρώο, εφόσον δεν έχουν ήδη εγγραφεί έως τις 28 Φεβρουαρίου 2020. Τόσο η εγγραφή στο Μητρώο, όσο και η υποβολή αιτήματος γίνονται ηλεκτρονικά στην διεύθυνση drasis.culture.gr, όπου έχουν αναρτηθεί και οι σχετικές προσκλήσεις, οι όροι και οι προϋποθέσεις αναλυτικά.

Επίσης, ανακοινώνεται ότι στις 27 Ιανουαρίου 2020 θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο του ΥΠΠΟΑ ενημέρωση σχετικά με την ορισθείσα διαδικασία, την οποία μπορεί να παρακολουθήσει οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος. 

Η αξιολόγηση των αιτημάτων και οι σχετικές γνωμοδοτήσεις θα γίνουν μέχρι τις 30 Απριλίου 2020, από πενταμελείς Ομάδες Εργασίας, που θα αποτελούνται από τέσσερις προσωπικότητες του εκάστοτε χώρου και τον/την Προϊστάμενο/η της εκάστοτε αρμόδιας Διεύθυνσης της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού της Γενικής Γραμματείας Σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ.

Οι φορείς, των οποίων οι προτάσεις θα επιλεγούν θα ενημερωθούν μέχρι τις 15 Μαΐου 2020, προκειμένου να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Διαβάστε ακόμα:

Βίκυ Καρατζόγλου – Σάκης Καραθανάσης στο Σταυρό του Νότου Plus

«Ιστορία χωρίς όνομα» με τους Τ. Νούσια και Μπ. Λιβανού, από 17/1 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Μουσική: Το top 10 της εβδομάδας, 6 έως 12 Ιανουαρίου 2020

Η Ελένη Δήμου στο Half Note με αφιέρωμα στον Γιάννη Σπανό

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook