Την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου στις 20:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Καστανιώτη παρουσιάζουν το βιβλίο του Ανδρέα Μήτσου, «Η αστυνόμος».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Αντιγόνη Βλαβιανού, επικ. καθ. Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Μανώλης Πιμπλής, διευθ. Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Στέλιος Μάινας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η αστυνόμος Λένα Στρατήγη δεν είναι καθόλου ικανοποιημένη από τη ζωή της. Για να την αλλάξει, παρέχει υλικό από διάφορα εγκλήματα στο συγγραφέα πατέρα της, ωθώντας τον να εμπλακεί προσωπικά στην κάθε περίπτωση, ώστε να την καταγράψει αργότερα σε μυθιστόρημα. Δόλια τον κατευθύνει, του αποκαλύπτει ή του αποκρύπτει στοιχεία και γεγονότα, αστυνομεύει την παραμικρή του κίνηση. Φαίνεται να πιστεύει πως, έτσι, γίνεται εκείνη ο πραγματικός συγγραφέας κάθε καινούργιου βιβλίου του. Με αυτό τον τρόπο μεταπλάθει την πραγματικότητά της και ζει μιαν άλλη ζωή. Δεν έχει υπολογίσει όμως το ενδεχόμενο ο ηλικιωμένος πατέρας της να εμπλακεί τόσο βαθιά στην ιστορία, ώστε να παρασύρει και την ίδια στην παγίδα που του έχει στήσει. Ούτε μπορεί να φανταστεί τη σκληρή τιμωρία που θα υποστούν και οι δύο από αυτό το παιχνίδι.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ανδρέας Μήτσου έχει εκδώσει εννέα συλλογές διηγημάτων, έξι μυθιστορήματα και δύο νουβέλες. Έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος για το βιβλίο του Τα ανίσχυρα ψεύδη του Ορέστη Χαλκιόπουλου, με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος για τη συλλογή του Η εξαίσια γυναίκα και τα ψάρια, με το Βραβείο Γραμμάτων της Ακαδημίας Αθηνών (Ουράνη) για τη συλλογή διηγημάτων Σφήκες και με το Βραβείο Αναγνωστών (ΕΚΕΒΙ-ΕΡΤ) για τη νουβέλα του Ο κύριος Επισκοπάκης. Σπούδασε Φιλοσοφία (PhD), Μεσαιωνική και Νεότερη Ελληνική Λογοτεχνία και Αγγλική Λογοτεχνία. Έχει διδάξει Δημιουργική Γραφή και Θεωρίες Αφήγησης στο ΕΚΕΒΙ, στη Φιλοσοφική Σχολή και στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, στον Ιανό, στη FNAC κ.α. Βιβλία του έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά, αγγλικά και ιταλικά.

Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν: Ο αγαπημένος των μελισσών (2018), Ο Ορφέας και ο Ανδρέας (2018), Γκαλίνα (2017), Η Αλεξάνδρα (ePUB), (2015), Η Αλεξάνδρα (2015), Η εξαίσια γυναίκα και τα ψάρια (2014), Η εξαίσια γυναίκα και τα ψάρια (ePUB) (2014), Τα Χριστούγεννα ενός άτυχου μπάτσου (2013), Τα Χριστούγεννα ενός άτυχου μπάτσου (ePUB) (2013), Τέλος καλό, όλα καλά (2012), Τέλος καλό, όλα καλά (ePUB) (2012), Ο κίτρινος στρατιώτης (2012), Ο κίτρινος στρατιώτης (ePUB) (2012), Ο αγαπημένος των μελισσών (2010), Η ελεημοσύνη των γυναικών (2009), Ο κύριος Επισκοπάκης (2007), Ο χαρτοπαίκτης έχει φοβηθεί (2006), Ιστορίες συμπτωματικού ρεαλισμού (2005), Ο σκύλος της Μαρί (2004), Σφήκες (2001), Γέλια (1998), Τα ανίσχυρα ψεύδη του Ορέστη Χαλκιόπουλου (1995)

Διαβάστε ακόμα:

Περισσότεροι από 10.000 τίτλοι βιβλίων στο 24ο Παζάρι Βιβλίου του ΣΕΚΒ

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook