Οι Εκδόσεις Εντύποις και η Λίλια Γκούνη Σοφικίτη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Το κορίτσι χωρίς όνομα», την Κυριακή 22/12 στις 12 το μεσημέρι, στο Vinylio Record Store Cafe Bar, Θεμιστοκλέους 34 στα Εξάρχεια.

Το βιβλίο παρουσιάζουν οι:

Χριστίνα Οικονόμου- Συν-ιδρύτρια και Εθελόντρια SAPT Hellas,
η Εύα Σπίνου- ψυχολόγος και η συγγραφέας του βιβλίου Λίλια Γκούνη-Σοφικίτη  

Κρανιάς Γιάννης-Εκδόσεις Εντύποις

και η συγγραφέας του βιβλίου Λίλια Γκούνη Σοφικίτη.

Με την υποστήριξη της SAPT Hellas Δράση για τα Αδέσποτα- Σκύλοι θεραπείας Ελλάδας
Αγαπώ, Γνωρίζω, Υιοθετώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το κορίτσι χωρίς όνομα, είναι ένα παραμύθι με φιλοζωικό περιεχόμενο. Στο παιδικό αυτό βιβλίο, ο κεντρικός χαρακτήρας είναι ένα κοριτσάκι που δεν έχει όνομα. Της αρέσουν οι βόλτες και η περιπέτεια, όπως και τα παιχνίδια στο δασάκι. Μια μέρα όμως, μια ξαφνική καταιγίδα θα αλλάξει τα πάντα στη ζωή της, αφού η δυνατή βροχή θα σβήσει τα ίχνη της επιστροφής και εκείνη θα χαθεί. Το κορίτσι, στην περιπέτειά του, θα έχει τη βοήθεια μιας νεράιδας της Ευχής και μιας γλυκιάς γυναίκας που μοσχοβολάει μαρμελάδα βατόμουρο και φρεσκοψημένα μπισκότα! Η περιπέτεια, θα τελειώσει με την ίδια να βρίσκει το παντοτινό της σπιτικό, την αγάπη και την φιλία να θριαμβεύουν, ενώ ήδη τα πρώτα χιόνια έχουν κάνει την εμφάνισή τους… Στο τέλος της ιστορίας μας γίνεται κάτι ανατρεπτικό! Καταλαβαίνουμε πια, πως το κοριτσάκι είναι ένα μικρό σκυλάκι, που έχει την ίδια ανάγκη για αγάπη, παιχνίδι και στοργή, όπως όλοι μας! Αποκτά το ένα και ολόδικό του όνομα από την καλή γυναίκα και έτσι, ποτέ δεν θα ξεχαστεί ούτε θα χαθεί ξανά! Ένα βιβλίο, που οι μικροί και ταπεινοί ήρωες μας φέρνουν κοντά στα πιο μεγάλα και λαμπρά συναισθήματα. Την αγάπη, τη φιλία και την ευγνωμοσύνη.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα του βιβλίου:

Η Λίλια Γκούνη Σοφικίτη, γεννήθηκε τον Απρίλη του 1988 στην πόλη της Λάρισας. Από τότε που θυμάται τον εαυτό της, αγαπάει να γράφει και να παίζει με τα χρώματα. Αποφοίτησε από το τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Η πρώτη φορά που δημοσιοποίησε τα γραπτά της ήταν στον 1ο Πανθεσσαλικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό, που βραβεύτηκε, για ένα ποιητικό της έργο, από την Ήρα Εκδοτική. Ακολουθούν εισηγήσεις σε σεμινάρια για παιδαγωγούς, με θέματα σχετικά με τη δημιουργική απασχόληση ενώ την ίδια περίοδο, συμμετέχει σε κύκλο παιδικών εκπομπών με θέμα την παιδική χειροτεχνία, στο κανάλι Nickelodeon. Το 2018 εικονογράφησε το παιδικό παραμύθι «Ένα αλλιώτικο καβουράκι» από τις εκδόσεις Εντύποις. Το 2019 εικονογράφησε σχολικό βοήθημα της πρώτης δημοτικού. Την ίδια χρονιά γράφει και εικονογραφεί το πρώτο της παιδικό παραμύθι, με τίτλο « Το κορίτσι χωρίς όνομα». Συνεχίζει να ζει και να εργάζεται σε μια πολύχρωμη και πολύγλωσση γειτονιά της Αθήνας που καθημερινά την εμπνέει.

«Το κορίτσι χωρίς όνομα» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Εντύποις

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook