Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στις 16:00 οι Ομάδες Στήριξης έρχονται στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, δίωρες συναντήσεις για θέματα ψυχικής υγείας και όχι μόνο, που μας απασχολούν και μας δυσκολεύουν στη διαχείριση τους. Στην πρώτη συνάντηση θα μιλήσουμε για τις «Κρίσεις πανικού».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Θα μιλήσουν οι:

Γιάννης Στάνκογλου, ηθοποιός
Χρίστος Χ. Λιάπης, MD, MSc, PhD ψυχίατρος-δρ. ΕΚΠΑ-πρόεδρος ΚΕΘΕΑ
Αιμιλία Αντωνογιαννάκη, ψυχολόγος, Bsc, BA
Σαμ Αλεξόπουλος, alternative Therapist
Κατερίνα Τζουμερκιώτη, δημοσιογράφος

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Γιώτα Ζαγγανά.

Λίγα λόγια για τις «Ομάδες Στήριξης»

Πώς μιλάμε για τα προβλήματα που βασανίζουν την ψυχή μας;

Πώς τα αντιμετωπίζουμε;

Γιατί φοβόμαστε να μιλήσουμε για τα σκοτάδια μέσα μας;

Στην πρώτη συνάντηση στο IANOSCafé ,το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, 16:00-18:00, μιλάμε για τις Kρίσεις πανικού. Άνθρωποι που βιώνουν κρίσεις πανικού, άνθρωποι από το περιβάλλον τους, επιστημονικοί σύμβουλοι, εναλλακτικοί τρόποι αντιμετώπισης, πρακτικές συμβουλές, σε μία ομάδα που επιχειρεί να ρίξει λίγο φως, να δώσει μια ανάσα ανακούφισης, να προσεγγίσει το ζήτημα και να μιλήσει ανοιχτά για το φόβο. Να απαλύνει, να ανακουφίσει, να ακούσει, να στηρίξει, να απλώσει το χέρι με θάρρος, ενσυναίσθηση και κατανόηση.

Μέσα από τις Ομάδες Στήριξης επιχειρούμε να φτιάξουμε μια παρέα συνεργασίας, κατανόησης, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας. Να μιλήσουμε ανοιχτά, να ανοίξουμε ένα μικρό παράθυρο σε αυτά που μέσα μας φαντάζουν τόσο αφόρητα και δύσκολα. Να γίνουμε ο καθρέφτης του εαυτού μας, ο καθρέφτης του αγαπημένου μας, του παιδιού μας, της μητέρας μας, του κολλητού μας. Να μοιραστούμε έναν απογευματινό καφέ και μία κουβέντα με «φίλους» , να αφουγκραστούμε την ψυχή μας, να μάθουμε ίσως κάτι που δεν ξέραμε για μας τους ίδιους, να γαληνέψουμε τις εσωτερικές μας φουρτούνες, όσο μπορεί και όσο θέλει ο καθένας από μας.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook