Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 19:00 η Ντιλέκ Κοτς παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ της Αθήνας τη μουσική παράσταση “SOUVENIR DE SALONIQUE / Ενθύμιο Θεσσαλονίκης”, και τραγούδια από τον νέο της δίσκο “Τραγουδια Της Καππαδοκιας / Songs Of Cappadocia”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24) και θα μεταδίδεται ζωντανά από το IANOS RADIO.

Φιλική συμμετοχή:

Θεολόγος Παπανικολάου, τραγούδι
Μικτή Χορωδία Συνδέσμου Αλαγιωτών
Χορευτικός Όμιλος Νέας Περάμου Αττικής
Χορευτικό Συγκρότημα του Συλλόγου Μικρασιατών Ελευσίνας

Είσοδος (με κρασί ή μπύρα): 15€
Οι πόρτες ανοίγουν στις 18:00

Λίγα λόγια για τον δίσκο

DİLEK KOÇ

SONGS OF CAPPADOCIA / ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ

Συμμετέχουν: Μάκης Μακλατζής, Σάκης Γιώργου

Αυτές τις μέρες η Ντιλέκ Κοτς, που εδώ και 20 χρόνια ζει στην Ελλάδα, παρουσιάζει τη νέα της, τέταρτη στη σειρά, δισκογραφική εργασία με τίτλο «Τραγούδια της Καππαδοκίας». Δεκαπέντε σύγχρονες ηχογραφήσεις, βασισμένες σε πρωτότυπες καταγραφές οι οποίες περισσότερες από αυτές  είναι από την μουσική παράδοση των Ρωμιών της Καππαδοκίας  καθώς επίσης από τα κοινά τραγούδια των δυο λαών. Η ορχήστρα αποτελείται από σημαντικούς δεξιοτέχνες της ελληνικής παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής.

«Από μένα και από την ομάδα μου μια φρέσκια μουσική πρόταση με τραγούδια των Ορθόδοξων  Ελλήνων (Καραμανλήδες) και των Τούρκων της Καππαδοκίας που κάποτε ζούσανε μαζί, διασκευασμένα με πολλή αγάπη και μεράκι.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συναδέλφους μουσικούς που έβαλαν την ψυχή  τους, την αγάπη τους και σε αυτό το άλμπουμ. Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω. Ευχαριστώ πολύ όλους όσοι  με στήριξαν και όσοι  προσφέρθηκαν να βοηθήσουν στη δημιουργία του δίσκου. Όλους αυτούς που αφιέρωσαν μεγάλο κομμάτι της ζωής τους από πολύ παλιά μέχρι και σήμερα στο να διασώσουν και να διαδώσουν σε όλους μας την καππαδοκική παράδοση, γνωστούς και αγνώστους, είτε βιωματικά είτε σε ερευνητικό επίπεδο, από τους οποίους άντλησα ανεκτίμητο υλικό.

Ιδιαιτέρως όμως θα ήθελα να ευχαριστήσω την Κατερίνα Φαρασοπούλου
(Δυστυχώς τη χάσαμε στις 23/12/2019 τη δασκάλα μας, τη γνήσια  Καππαδόκισα έτος 86) και την Οσία Εδιάρογλου με καταγωγή από την Καππαδοκία, για τη χαρά και την έμπνευση που μου δίνανε όλες εκείνες τις στιγμές που τις άκουγα να τραγουδούν με τον μοναδικό δικό τους τρόπο αυτά τα υπέροχα τραγούδια!

Στον γιο μου και στους λαούς που αναγκάστηκαν να φύγουν από την πατρίδα τους…»

Ντιλέκ Κοτς

Στο άλμπουμ έπαιξαν: Δημήτρης Παναγούλιας (κρουστά), Γιάννης Καρακαλπακίδης (μπάσο), Θανάσης Κουλεντιανός (κανονάκι), Μάκης Μπακλατζής (βιολί), Σάκης Γιώργου (ούτι), Φοίβος Αποστολίδης (κρουστά), Λουκάς Μεταξάς (κρουστά)

Φιλική συμμετοχή: Νίκος Αγγούσης (νέυ), Σάκης Ξενούδης (κανονάκι, φωνητικά)

Φωτογραφία (λεπτ.): Σοφία Καμπλιώνη

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook