Nα προχωρήσουν άμεσα στην έκδοση Κ.Υ.Α. που θα εξασφαλίζει έκπτωση εισιτηρίων 50% για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν μακριά από τους τόπους μόνιμης κατοικίας τους για τις μετακινήσεις που θα πραγματοποιήσουν κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς, καλεί τα Υπουργεία Παιδείας, Ναυτιλίας και  Υποδομών & Μεταφορών η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας. 

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ:

Διευκόλυνση μετακίνησης με έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους συναδέλφους, που πρόκειται να μετακινηθούν προς τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους – μέριμνα για εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τα Υπουργεία Παιδείας, Ναυτιλίας και  Υποδομών & Μεταφορών να προχωρήσουν άμεσα στην έκδοση Κ.Υ.Α. που θα εξασφαλίζει έκπτωση εισιτηρίων 50% για τους συναδέλφους που υπηρετούν μακριά από τους τόπους μόνιμης κατοικίας τους για τις μετακινήσεις που θα πραγματοποιήσουν, από και προς τις σχολικές τους μονάδες, κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς (από τις 20 Δεκέμβρη μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου).

Θεωρούμε ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες και το κόστος διαβίωσης για τους συναδέλφους μας που αναγκάζονται να υπηρετούν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, τόσο για την εορταστική περίοδο όσο και για όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Πιστεύουμε, τέλος, ότι είναι αναγκαία η έκδοση εγκυκλίου, κάτι που τα τελευταία χρόνια πράττει το Υπουργείο Παιδείας, για τη διευκόλυνση μετακίνησης των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε απομακρυσμένες περιοχές και είναι εξαιρετικά πιθανό να μην προλάβουν, εξαιτίας των ανεπαρκών συγκοινωνιακών μέσων καθώς και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν αυτή την εποχή,  να βρίσκονται την ημέρα των Χριστουγέννων με τις οικογένειές τους.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook