Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης ξεκινούν στις 15 Δεκεμβρίου με… ιταλικά χρώματα. Το φωνητικό συγκρότημα Mezzotono παρουσιάζει μια πρωτότυπη παράσταση με αγαπημένα ιταλικά και άλλα τραγούδια όπως «Mambo Italiano», «Guantanamera», «Tu Vuò Fa’ l’ Americano», «Quando quando quando», «Buona Sera Signorina». Οι Mezzotono τραγουδούν a capella, δηλαδή χωρίς μουσικά όργανα, και παρ’ όλα αυτά καταφέρνουν να παρασύρουν το κοινό τους σε ένα ταξίδι γεμάτο μελωδία, ρυθμό και ενέργεια. Σημαντικό ρόλο στις παραστάσεις τους παίζει και η διάδραση με τους θεατές, καθώς με χιουμοριστικό και ευγενικό τρόπο οι ερμηνευτές ενθαρρύνουν πάντοτε τη συμμετοχή του κοινού. Τα πέντε μέλη που αποτελούν το συγκρότημα είναι οι: Luigi Nardiello, Fabio Lepore, Daniela Desideri, Tanya Pugliese, Andrea Maurelli.

Όχι μόνο η Ιταλία, αλλά τα θέατρα 42 χωρών σε τέσσερις ηπείρους φιλοξένησαν τη μουσική των Mezzotono, καθιστώντας τους το ιταλικό φωνητικό συγκρότημα με τις περισσότερες εμφανίσεις στο εξωτερικό. Μερικές από τις σημαντικότερες εμπειρίες τους είναι: το Φεστιβάλ Τζαζ του Ντουμπάι με τους James Morrison και Jonathan Butler, η περιοδεία τους στην Κίνα, η συναυλία τους στην Όπερα του Καΐρου, το Φεστιβάλ Τζαζ Johor Bahru, το Φεστιβάλ Τζαζ του Λονδίνου, το Πράσινο Φεστιβάλ Βοστόνης στις ΗΠΑ, οι Jornadas Musicales Del Norte στη Χιλή και την Αργεντινή, η περιοδεία σε 12 αφρικανικές χώρες. Στην Ιταλία το συγκρότημα έχει εμφανιστεί πολλές φορές σε συναυλιακούς χώρους και στην τηλεόραση (RAI, MEDIASET, SKY). Τώρα θα τους απολαύσουμε και στη Θεσσαλονίκη, με τη συνεργασία του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου, της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Αθήνα και του προγράμματος Tempo Forte Ιταλία – Ελλάδα 2019.

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019
Έναρξη: 21.00
Χώρος: Μ2 – Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης
Τιμές εισιτηρίων: 10€, 5€ (μειωμένο)

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook