Σε απάντηση της πρόσφατης καταγγελίας του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικών Εστιών Κομοτηνής αναφορικά με την κατάσταση των Φοιτητικών Εστιών Κομοτηνής, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. διευκρινίζει τα ακόλουθα:

  1. Όσον αφορά τα προβλήματα στο πόσιμο νερό, το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. βραχυπροθέσμα έχει τοποθετήσει στη ΦΕ Κομοτηνής ψύκτες και φίλτρα νερού, τα οποία ανανεώνονται τακτικά.
  2. Τα προβλήματα υγρομόνωσης στο μαγειρείο θα λυθούν προσωρινά με την υλοποίηση του έργου της υγρομόνωσης του οποίου πρόσφατα υπεγράφη η σχετική σύμβαση. Μέχρι την υλοποίηση του έργου η προετοιμασία του φαγητού για λόγους ασφάλειας και υγιεινής δεν θα πραγματοποιείται στο μαγειρείο της εστίας.
  3. Σύμφωνα με τις Επιτροπές παρακολούθησης και παραλαβής της ΦΕ Κομοτηνής, η σίτιση, η καθαριότητα και η φύλαξη εκτελείται κανονικά και χωρίς προβλήματα.
  4. Για την πλήρη και οριστική επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων 1 και 2, προγραμματίζεται σε συνεργασία με το ΔΠΘ πλήρης ανακαίνιση της Εστίας, του μαγειρείου και του εστιατορίου.

Επισημαίνεται ότι ειδικότερα για την ΦΕ Κομοτηνής, το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. έχει δημιουργήσει δίαυλο άμεσης ηλεκτρονικής επικοινωνίας με τους φοιτητές στον οποίο μπορούν να το ενημερώσουν για το πρόβλημα ή την βλάβη που παρατηρούν προκειμένου αυτό/αυτή να αντιμετωπιστεί άμεσα. Για τα προβλήματα που δημοσιεύτηκαν δεν έχει ενημερωθεί μέσω αυτού.

Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. έχει ήδη προχωρήσει στην υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων για την τροποποίηση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου για τη Φοιτητική Μέριμνα, προκειμένου να λυθούν άμεσα τα χρόνια προβλήματα στην φοιτητική μέριμνα και ειδικότερα στην στέγαση των φοιτητών.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook