Στη νέα εικαστική έκθεση με τίτλο «Αρχαιόμορφες παραλλαγές» που διοργανώνεται στο Καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου από τις 30 Νοεμβρίου 2019 έως τις 31 Ιανουαρίου 2020, η Μαρία Πατσή παρουσιάζει μια σειρά έργων μικτής τεχνικής, σχεδίου, χαρακτικής και ψηφιακής τέχνης. Εμπνευσμένη από την αρχαιότητα και τις γλυπτικές μορφές που απαντώνται στο αίθριο του Μουσείου, η Πατσή προσεγγίζει τις γεωμετρικές φόρμες ως αρχαιόμορφες παραλλαγές, άλλοτε αφηρημένες και άλλοτε πιο συγκεκριμένες. Τρεις ενότητες απαρτίζουν την έκθεση, με διαφορετική θεματική: “Σώμα θυμήσου”, “Η Λυπημένη” και “Άλογα”. Οι δύο πρώτες ενότητες συνομιλούν με τα ομώνυμα ποιήματα του Καβάφη και του Σεφέρη, τα οποία η καλλιτέχνης εικονοποιεί με την ιδιαίτερη συμβολική της γλώσσα.        Η εικαστικός με τα έργα της προσφέρει μια νέα οπτική της χαρακτικής τέχνης, εντάσσοντας και τη ζωγραφική στο αισθητικό αποτέλεσμα.

Η Μαρία Πατσή είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ζωγραφική και χαρακτική) και Διδάκτωρ Θεωρίας της Τέχνης από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις, ενώ έργα της βρίσκονται σε μουσεία και ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Δρ Αθηνά Παπανικολάου.

Διάρκεια έκθεσης: 30/11/19 – 31/1/2020

Η είσοδος για το Καφέ είναι ελεύθερη.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, Αθήνα 106 82
Τηλ: 213214 4800, -4856, -4889   Email: [email protected]    www.namuseum.gr

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα, Τετάρτη-Κυριακή 09:00-16:00, Τρίτη 13:00-20:00

Εικ.: Λυπημένη (λεπτομέρεια), © Μαρία Πατσή

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook