Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 στις 7:00, οι εκδόσεις ε. αρτεμις παρουσιάζουν το βιβλίο της Χρυσούλας Σ. Γεωργούλα, «Μικρές αφηγήσεις».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο bar-cafe-retaurant orfeas (Φωκίωνος Νέγρη 25, Κυψέλη, Αθήνα)

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Δημοσθένης Κορδοπάτης, νομικός, συγγραφέας-μεταφραστής
Γιώργος Ναλπαντίδης, κινηματογραφιστής, δάσκαλος δημιουργικής γραφής
Ιωάννα Θεοχάρη, εκπαιδευτικός

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Χρυσούλα Σ. Γεωργούλα γεννήθηκε στην Πλατανούσα Ιωαννίνων, είναι απόφοιτος της οδοντιατρικής σχολής Αθηνών και εργάζεται στην Αθήνα. Διακρίθηκε στον 1ο  Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης «Γιάννης Φάτσης» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με το ποίημα «Πέτρα» που δημοσιεύτηκε στη συλλογή «Περνούν οι μέρες» και με το διήγημα «Χλόη στις ράγες» στον 2ο διαγωνισμό διηγήματος του Diavasame που δημοσιεύτηκε στο «19 νέα βήματα», εκδόσεις Ελευθερουδάκη 2009.

Διηγήματα της Χρυσούλας Σ. Γεωργούλα έχουν δημοσιευτεί στο schooltime.gr την περίοδο 2013-2015.

«Μικρές αφηγήσεις» (Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ένα πιάνο βρίσκεται πεταμένο στα σκουπίδια της μεταμνημονιακής Αθήνας. Ένας συγγραφέας με αεροφοβία ταξιδεύει με το αεροπλάνο για να συναντήσει την κατά πολύ νεότερή του αγαπημένη του. Ένας φιλόλογος αναλύει τη θεωρία της σχετικότητας στον γιο της ερωμένης του. Ένας οδοντίατρος τερματίζει ανορθόδοξα το τελευταίο ραντεβού της ημέρας με ασθενή του. Γυναίκες ηλικιωμένες μιλάνε για τα βάσανα που απορρέουν από το φύλο τους. Παιδιά και έφηβοι ενηλικιώνονται βάναυσα.

Ήρωες εσωστρεφείς, μόνοι απέναντι σε έναν κόσμο αφιλόξενο, προσπαθούν να ενταχθούν σε αυτόν – χωρίς επιτυχία συνήθως. Μονάχα μια πασίγνωστη φιγούρα δείχνει να τα έχει καταφέρει: ο κλέφτης πορτοφολιών.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook