Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στις 21:30 ο Σωκράτης Σινόπουλος Quartet παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ της Αθήνας τον δίσκο “Metamodal”, που κυκλοφορεί από την ECM και την AN Music.

Το κουαρτέτο αποτελείται από τους: Σωκράτη Σινόπουλο (λύρα), Γιάννη Κυριμκυρίδη (πιάνο), Δημήτρη Τσεκούρα (μπάσο), Δημήτρη Εμμανουήλ (ντραμς).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο IANOS Café (Σταδίου 24) και θα μεταδίδεται ζωντανά από το IANOS RADIO

Είσοδος (με κρασί ή μπύρα): 15€

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

Λίγα λόγια για τον δίσκο και το κουαρτέτο

Τέσσερα χρόνια μετά την έκδοση του άλμπουμ “Eight Winds”, το οποίο και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές διεθνώς, το κουαρτέτο του Σωκράτη Σινόπουλου επιστρέφει με τη νέα πρωτοποριακή δουλειά του Metamodal. Ένα νέο μοναδικό άλμπουμ από ένα πολύ ιδιαίτερο κουαρτέτο, έχοντας επιρροές από τις ελληνικές και συγγενείς μουσικές παραδόσεις, τη βυζαντινή και την κλασική μουσική, με ποικιλομορφία αυτοσχεδιασμών που αντλούν έμπνευση τόσο από τον κόσμο της jazz, όσο και από αυτόν της σύγχρονης μουσικής. Το Μetamodal  περιλαμβάνει εννέα νέες συνθέσεις του Σωκράτη Σινόπουλου που συνδυάζουν με μαεστρία τον αρχέγονο ήχο της λύρας του με το πιάνο του Γιάννη Κυριμκυρίδη, το μπάσο του Δημήτρη Τσεκούρα και τα τύμπανα του Δημήτρη Εμμανουήλ, οδηγώντας σε ένα εντελώς πρωτότυπο αισθητικό μουσικό αποτέλεσμα.

Το κουαρτέτο έχει σημειώσει αλματώδη πρόοδο τα τελευταία χρόνια και εμφανίζεται στα σημαντικότερα θέατρα της Ελλάδας καθώς και σε όλο τον κόσμο. Το Metamodal ηχογραφήθηκε στο στούντιο Σιέρρα στην Αθήνα με παραγωγό τον Manfred Eicher.

Σχετικά με το κουαρτέτο και την εξέλιξή του, ο Σωκράτης Σινόπουλος αναφέρει:

«Είμαστε τέσσερις μουσικοί που συνεχίζουν να συναντώνται και να ανταλλάσσουν ήχους και σκέψεις, πιο ανοιχτοί και πιο τολμηροί τώρα, με εντονότερη τη δημιουργική αλληλεπίδραση μεταξύ μας. Για μένα το κουαρτέτο είναι η ιδανική ομάδα με την οποία μπορώ να εξερευνήσω καινούργιες συνθετικές ιδέες και νέες φόρμες, ενώ αυτό που εκτιμώ και απολαμβάνω περισσότερο είναι το ότι είμαστε σε θέση να κρατάμε τη σπίθα αναμμένη με τέτοιο τρόπο που κάθε συναυλία μας να μοιάζει σαν να είναι η πρώτη φορά που συναντιόμαστε για να παίξουμε μουσική μαζί».

Το νέο άλμπουμ κυκλοφόρησε στην Ελλάδα από την ECM και την AN Music 15 Μαρτίου 2019.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook