Η Ένατη Διάσταση, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύλλογο Φίλων Ιστορίας & Παιχνιδιών Στρατηγικής (Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ) διοργανώνουν την 18η Έκθεση Κόμικς και Επιτραπέζιων Παιχνιδιών του Comic Ν’ Play, που θα πραγματοποιηθεί στις 22, 23 και 24 Νοεμβρίου 2019, στη Θεσσαλονίκη. Από το 2001, η έκθεση αυτή αποτελεί ένα σταθερό ετήσιο ραντεβού δημιουργίας και ελεύθερης έκφρασης, με δημιουργούς απ’όλη την Ελλάδα και όλων των ηλικιών, έμπειρους και πρωτοεμφανιζόμενους, καθιστώντας την έτσι τη μακροβιότερη έκθεση κόμικς στη χώρα μας. Δεκαοκτώ χρόνια μετά, το Comic N’ Play συνεχίζει να δίνει το παρόν στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και να μεγαλώνει σε μέγεθος και εμπειρία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

18.00  “Τhe Working Dead…and“, του Πάνου Ζάχαρη

Την φετινή διοργάνωση θα τιμήσουν και με νέες κυκλοφορίες σημαντικοί Έλληνες δημιουργοί κόμικς. Ο πρώτος είναι ο Πάνος Ζάχαρης, ο οποίος από το 2008 εργάζεται ως πολιτικός γελοιογράφος στην εφημερίδα Το Ποντίκι και θα βρίσκεται στην διοργάνωση για να παρουσιάσει το νέο του βιβλίο κόμικς The Working…Dead…Αnd (εκδ. Τόπος), το απόγευμα του Σαββάτου 23 Νοεμβρίου. 

19.00 «Λέμε STOP στην Οδική Ανασφάλεια», των Δημήτρη Αντωνίου και Πάνου Γιάκα

Ο Δημήτρης Αντωνίου, συγγραφέας και ακτιβιστής για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων στην χώρα μας, θα διανείμει δωρεάν 500 αντίτυπα του κόμικς Λέμε STOP στην Οδική Ανασφάλεια (εκδ. Ένατη Διάσταση), στα πλαίσια μιας ειδικής παρουσίασης, το απόγευμα του Σαββάτου, 23 Νοεμβρίου.

20.30 «Ένα Γλυκό Ξημέρωμα», ανθολογία. Επιμέλεια: Γιάννης Κουκουλάς

Παράλληλα και με την αφορμή της κυκλοφορίας του άλμπουμ κόμικς Ένα Γλυκό Ξημέρωμα (εκδ. Jemma Press), o επιμελητής της έκδοσης Γιάννης Κουκουλάς, θα βρίσκεται το απόγευμα του Σαββάτου 23 Νοεμβρίου στην έκθεση, για να μιλήσει για τα έργα της ομότιτλης έκθεσης, που θα φιλοξενούνται συγχρόνως στον χώρο της Αποθήκης Γ’. Πρόκειται για 14 έργα Έλλήνων κορυφαίων δημιουργών κόμικς, που έφτιαξαν ισάριθμες ιστορίες εμπνευσμένες από την Κατοχή, την Αντίσταση και την Απελευθέρωση, συνδυάζοντας έτσι την 9η τέχνη με την ιστορία.

22.30 COMIC N’ PLAY BIRTHDAY PARTY @ΑΠΟΘΗΚΗ Γ

Φέτος το Comic N’ Play γίνεται 18 χρονών και γιορτάζει τα γενέθλια του στην Αποθήκη Γ’, στον 1ο όροφο, με μουσική και κληρώσεις δώρων!

Ελάτε να ανακαλύψετε την αποκλειστική ετικέτα μπύρας του φεστιβάλ από τηςν μικροζυθοποιία SKNIPA, να δοκιμάσετε το εξωγήινο κοκτέηλ της Ilona Pietras, και να απολαύσετε ήχο και φώτα από την ThessParty!

Παράλληλα θα γίνουν και κληρώσεις δώρων μεταξύ των παρευρισκόμενων από τους δωροθέτες της διοργάνωσης (Άγνωστη Καντάθ, A.S. Company, Cineplexx, Street Mode Festival, T.G.I. Friday’s, Cosmic Realms, Rehab Pub κ.α.)!

Όπως κάθε χρόνο, η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη και τα έργα που θα φιλοξενηθούν θα συγκεντρωθούν στον ομώνυμο κατάλογο έκθεσης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε:

την επίσημη ιστοσελίδα μας: https://www.comic-n-play.gr

την επίσημη σελίδα μας στο f/b: https://www.facebook.com/comicnplay.gr

Αποθήκη Γ’, Ο.Λ.Θ.

Ωράριο λειτουργίας Βazaar:

Παρασκευή 22/11 έως και Κυριακή 24/11, ώρες: 10.00 – 22.00

Επισκέψεις σχολείων:

Πέμπτη 21/11 και Παρασκευή 22/11
Πρωινά: 09.30 – 13.30

Απογευματινά Τμήματα Ενηλίκων: Πέμπτη 21/11 – 17.00 – 20.00

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνία

Ελένη Σκάρπου: 6946655278
Νέλλη Σταθακίδου: 6984863271

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook