Στις 21 Νοεμβρίου κάθε έτους γιορτάζονται με λαμπρότητα τα Εισόδια της Θεοτόκου. Παράλληλα όμως, είναι και μέρα γιορτής για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

   -Την 08:00, επίσημη Έπαρση της Ελληνικής Σημαίας, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

   -Την 10:30, δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, Προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμου Β’, παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου και εν συνεχεία ομιλία από την κ. Κωνσταντίνα Ε. Μπότσιου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

   -Την 11:30, κατάθεση στεφάνου από την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη.

   -Την 17:11, Υποστολή της Ελληνικής Σημαίας, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Μετά την τελετή κατάθεσης στεφάνου θα πραγματοποιηθούν μουσικά δρώμενα από τις Μουσικές Μπάντες των Ενόπλων Δυνάμεων ως ακολούθως:   

   -Στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, από τη Στρατιωτική Μουσική του Στρατού Ξηράς.

   -Στον πεζόδρομο της οδού Ερμού, από τη Στρατιωτική Μουσική της Πολεμικής Αεροπορίας.

   -Στον Πειραιά, από τη Στρατιωτική Μουσική του Πολεμικού Ναυτικού.

Επιπρόσθετα:

-Από τη Δευτέρα 18 έως την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019, το Πολεμικό Μουσείο θα φιλοξενήσει έκθεση σχετικά με την ιστορία των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Παράλληλα, μέσω συστημάτων εικονικής πραγματικότητας, οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν τη μοναδική εμπειρία μιας πτήσης με Α/Φ και Ε/Π, να πραγματοποιήσουν άλμα με αλεξίπτωτο καθώς και να παρακολουθήσουν και άλλες εξίσου ενδιαφέρουσες επιχειρησιακές δράσεις. Οι ανωτέρω δράσεις θα είναι επισκέψιμες για το κοινό από Δευτέρα έως Πέμπτη από τις 10:30 έως και τις 18:00, ενώ την Παρασκευή από τις 10:30 έως και τις 15:00.

-Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019, στο Παναθηναϊκό Στάδιο από 09:30 έως και 13:30, θα πραγματοποιηθούν βιωματικές- διαδραστικές αθλητικές δράσεις για τα παιδιά του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού του ΥΠΕΘΑ, ηλικίας από 8 έως 15 ετών. Οι δράσεις τελούν υπό την αιγίδα της Γραμματείας ΑΣΑΕΔ (Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων) σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook