Με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019, στο Συνεδριακό Κέντρο του Νέου Δημαρχείου Περιστερίου, η έναρξη του 6ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2019-2020 της Ένωσης Διευθυντών/ντριών, με το 1ο σεμινάριο, με θέμα:

«Διαστάσεις του αποτελεσματικού σχολείου: Μύθοι και πραγματικότητες»
Εισηγητής ήταν ο Δρ.  Ρουσσάκης Ιωάννης, Επίκουρος Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος
στην εισήγησή του  τόνισε μεταξύ άλλων ότι :

  • Το «αποτελεσματικό σχολείο» δεν ξεπηδάει από τη μια μέρα στην άλλη, επειδή θεσμοθετήθηκαν και εφαρμόστηκαν συγκεκριμένες μορφές οργάνωσης, διδασκαλίας, προγραμματισμού και αποτίμησης.
  • Η ανάδυσή του εξαρτάται από το πόσο πιστά κι επίμονα η σχολική ζωή και η εκπαιδευτική/διδακτική/μαθησιακή λειτουργία κατανοούν και επιδιώκουν να ανταποκρίνονται με συνέπεια στους βασικούς στόχους του σχολείου.

Μετά την εμπεριστατωμένη εισήγησή του ο κ. Ρουσσάκης  απάντησε σε πολλά ερωτήματα των επιμορφούμενων, ακολούθησε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση και αναπτύχθηκε γόνιμος προβληματισμός.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook