Συνέντευξη: schooltime.gr / Νικολέττα Φιλιππάκη

Ένα νέο ταλέντο εμφανίστηκε στο χώρο της ελληνικής δισκογραφίας. Σημειώστε το όνομά της γιατί η πρόοδος και η καταξίωσή της είναι δεδομένη. Και κυρίως ακούστε το πρώτο της τραγούδι με το οποίο έκανε το ντεμπούτο της στη δισκογραφία. Ο λόγος για τη Νικολέττα Φιλιππάκη που με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής της υπόσχεται να ταξιδέψει το κοινό σε λαϊκά και όχι μόνο μονοπάτια μέσα από «Της Μοναξιάς τα Δώρα», όπως είναι και ο τίτλος του τραγουδιού.

Νικολέττα, πες μας δυο λόγια για το νέο σου τραγούδι «Της Μοναξιάς τα Δώρα»; 

Είναι ένα ζεϊμπέκικο που τη μουσική την έχει γράψει ο Σωκράτης Παπαϊωάννου και τους στίχους ο Τζον Μιχάλης. Μιλάει για χωρισμό και αναφέρεται στη μοναξιά που έρχεται μετά από το τέλος μια σχέσης, που πέρα από τον πόνο είναι και δώρο κάποιες φορές.

Τι ήταν αυτό που σε κέντρισε και δέχτηκες να ερμηνεύσεις το συγκεκριμένο κομμάτι;

Με άγγιξε! Όταν το άκουσα για πρώτη φορά είπα αυτό το τραγούδι γράφτηκε για μένα. Τα βιώματα τα οποία είχα επιζητούσαν να εκφραστούν παίρνοντας τη μορφή ενός τέτοιου τραγουδιού.

«Της Μοναξιάς τα Δώρα»

Το κομμάτι έχει πέραση και σε άλλες χώρες όπως το Ισραήλ, πού πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό;

Ο κόσμος έχει ανάγκη από τραγούδια πιο αισθαντικά που θυμίζουν τα παλιά λαϊκά που δεν έχουν κορεστεί. Είμαι πολύ χαρούμενη που σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα έχει αγαπηθεί το τραγούδι μου και εκτός Ελλάδας.

Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται να κάνει ένας καλλιτέχνης σήμερα, ώστε να μπορέσει να παραμείνει στο χώρο της μουσικής;

Χρειάζεται πρώτα από όλα να αγαπάει αυτό που κάνει και να  εξελίσσεται. Να έχει επιμονή και υπομονή κάνοντας σωστές συνεργασίες και φυσικά τύχη.

Νικολέττα Φιλιππάκη

Υπάρχουν καλλιτέχνες με τους οποίους ονειρεύεσαι να βρεθείς onstage;

Αρκετοί. Οι Ελένη Βιτάλη, Χάρης Αλεξίου, Γιάννης Πάριος, η Μεγάλη κυρία του Ελληνικού Τραγουδιού η Μαρινέλλα.

Πώς επιλέγεις να περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου;

Μ’ αρέσει πολύ να πηγαίνω βόλτες με τους φίλους μου στο κέντρο της Αθήνας προς το Μοναστηράκι και την Πλάκα. Επίσης, διαβάζω βιβλία ψυχολογίας και έχω μπει ξανά σε πρόγραμμα γυμναστικής το οποίο το είχα αφήσει λόγο έλλειψης χρόνου.

Ποιο το motto σου;

Όταν θέλεις κάτι πολύ, το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις.

Μια ευχή για τους αναγνώστες μας;

Να μη σταματούν να ονειρεύονται και να ανοίγουν μονοπάτια για να περπατήσουν τα όνειρά τους.

Ακούστε το τραγούδι:

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook