Ανακοίνωση με αφορμή τη συμπλήρωση 46 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου εξέδωσε η Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

46 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

«ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΕΘΝΙΚΗ  ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ »

Ο εορτασμός του Πολυτεχνείου δεν είναι εθιμοτυπική διαδικασία

 Είναι η γιορτή για τη δύναμη του λαού,

για τη δυνατότητα να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας,

να έχουμε τη ζωή που μας αξίζει!

Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ καλεί τους  συναδέλφους να τιμήσουμε τον ηρωικό ξεσηκωμό στο Πολυτεχνείο, τους νεκρούς του Νοέμβρη και να πάρουμε μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις γιορτασμού και στην πορεία προς την Αμερικάνικη πρεσβεία. 

Σαράντα έξι χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στη στρατιωτική  αμερικανοκίνητη  δικτατορία. Οι εκπαιδευτικοί, παλεύουμε για παιδεία που δεν θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της αγοράς, αλλά των παιδιών του λαού μας. Μαζί με όλους τους εργαζόμενους αγωνιζόμαστε  να κατακτήσουμε τα σύγχρονα δικαιώματά μας, σύμφωνα με τις ανάγκες μας. Για  να γίνουμε κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουμε.

Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν εξανθρωπίζονται, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ειρήνη για τους λαούς. Οι κρίσεις, η ανεργία, η φτώχεια, οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, η προσφυγιά, θα υπάρχουν όσο η εξουσία θα βρίσκεται στα χέρια των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των τραπεζιτών .Ο φασισμός παραμονεύει! Δε μας ξεγελά. Δε θα πεθάνει μόνος. Πρέπει να τον τσακίσουμε!

Όλοι στην πορεία για τον αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου την Κυριακή 17 Νοέμβρη, 5μμ, στο Πολυτεχνείο του Α.Π.Θ.

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook