Του αιρετού στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριου Κορδή

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 6 Νοεμβρίου σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

  1. Χορηγήθηκε 1 άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου σε ΔΔΕ.
  2. Έγιναν δεκτές 12 αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους υγείας και οικογενειακούς.
  3. Έγινε δεκτή 1 αίτηση μετάταξης εκπαιδευτικού σε θέση ΕΔΙΠ
  4. Απορρίφθηκε 1 αίτηση μετάταξης εκπαιδευτικού από κλάδο σε κλάδο μειοψηφούντων των αιρετών.
  5. Ικανοποιήθηκαν 2 αιτήσεις απόσπασης εκπαιδευτικών κατά προτεραιότητα ως σύζυγοι ενστόλων. Έγινε δεκτή 1 ανάκληση απόσπασης.  Για το ίδιο ζήτημα απορρίφθηκαν όλες οι αιτήσεις απόσπασης και οι ενστάσεις των εκπαιδευτικών. Επειδή εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρά λειτουργικά κενά ζητήσαμε να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις αυτές!
  6. Το ΚΥΣΔΕ δεν χαρακτήρισε κανένα εκπαιδευτικό οργανικά υπεράριθμο σε Μουσικά, Καλλιτεχνικά και Διαπολιτισμικά Σχολεία.
  7. Απορρίφθηκε 1 ένσταση εκπαιδευτικού Μουσικής Παιδείας για τις μεταθέσεις σε Μουσικά Σχολεία 2019.
  8. Σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών, σήμερα αναμένεται η ανακοίνωσή τους αφού ήρθε η εγκριτική για τις νέες πιστώσεις. Μετά τη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας για πλήρη κάλυψη των κενών, αναμένουμε με ενδιαφέρον τις σημερινές ανακοινώσεις για την κάλυψη των 3500 κενών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Τη Δευτέρα συμπληρώνονται 2 μήνες από την έναρξη του σχολικού έτους και πολλοί μαθητές μας δεν έχουν διδαχθεί πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα ενώ έχουν χαθεί χιλιάδες διδακτικές ώρες! Παρά τα σοβαρά εμπόδια που τίθενται στην άσκηση των καθηκόντων μας και στην ενημέρωση των 72.000 εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια της ουσιαστικής ενημέρωσης των εκπαιδευτικών αλλά και των αδιόριστων συναδέλφων/ισσων που περιμένουν με αγωνία κάποια πληροφορία! Και ο νοών νοείτω!         

Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς  χαιρετισμούς

Αθήνα 6/11/2019 

Νεκτάριος Κορδής - Άκης Λουκάς

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook