Ανακοίνωση της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ!

Η Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης για άμεσους διορισμούς στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Η εξαγγελία του ΥΠΑΙΘ  για διορισμό 4500 εκπαιδευτικών ΕΑΕ αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό καθώς ο αριθμός των μαθητών με Αναπηρία ή Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες αυξάνεται κάθε χρόνο και στις δύο βαθμίδες καθιστώντας ακόμα επιτακτικότερη την ανάγκη για σταθερότητα και συνέπεια στην εκπαιδευτική τους υποστήριξη.

Ταυτόχρονα υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις καθηγητών και στη Γενική Παιδεία, όπου κουβέντα δε γίνεται για μόνιμους διορισμούς!

Η πολιτική της αδιοριστίας την τελευταία δεκαετία με την ευθύνη όλων των κυβερνήσεων έχει δημιουργήσει εκρηκτική κατάσταση στα σχολεία όλης της χώρας τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ   

Ζητάμε,

μπροστά στην πραγματοποίηση των 4500 διορισμών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ), που καθυστερούν ακόμα και αυτοί  αδικαιολόγητα

  1. Να τηρηθεί μια κατανομή μεταξύ βαθμίδων που να αντικατοπτρίζει την κατάσταση όπως αποτυπώθηκε στους διορισμούς αναπληρωτών των τελευταίων χρόνων.
  2. Η κατανομή των θέσεων να έχει ολοκληρωθεί πριν την ανάρτηση και την κύρωση των νέων πινάκων Εκπαιδευτικών βάσει των οποίων θα γίνουν οι επικείμενοι διορισμοί προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια των διαδικασιών.
  3. Άμεση σύσταση οργανικών θέσεων σε ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ, ΚΕΣΥ και ΕΕΕΕΚ
  4. Σύσταση οργανικών θέσεων και στην Πρωτοβάθμια Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση για τις κοινές ειδικότητες (πχ. Καθηγητές Μουσικής, Φυσικής Αγωγής, Ξένων γλωσσών, Πληροφορικής, Θεατρολογίας, Εικαστικών κτλ).

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook