Στις 26 και 27 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο  Αθήνας διημερίδα τoυ Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) με τίτλο: «Οι Τέχνες στη Γλωσσική εκπαίδευση», η οποία διοργανώθηκε από τη Μονάδα «Τεχνών» σε συνεργασία με τη Μονάδα «Ανθρωπιστικών Επιστημών & Φιλολογίας» και την Υπομονάδα «Ξένων Γλωσσών»  του ΙΕΠ.

Ως θέμα η διημερίδα είχε την αξιοποίηση των Τεχνών στη διδασκαλία των γλωσσικών μαθημάτων στην Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση. Στόχοι της διημερίδας ήταν: α) η παρουσίαση καινοτόμων διδακτικών προσεγγίσεων που αξιοποιούν τις Τέχνες στο γλωσσικό μάθημα και β) η δημιουργία αποθετηρίου ψηφιακών διδακτικών σεναρίων.

Τα διδακτικά σενάρια

Τα σενάρια που παρουσιάστηκαν στη διημερίδα έχουν αναρτηθεί στην αρχική σελίδα του ιστοτόπου του ΙΕΠ (http://iep.edu.gr/el/component/k2/853-didaktika-senaria-oi-texnes-sti-glossiki-ekpaidefsi) και διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: α) Γλώσσα-Νεοελληνική Γλώσσα και β) Ξένες Γλώσσες. Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να τα συμβουλευτούν και να τα αξιοποιήσουν κατά την κρίση τους.

Δείτε τα διδακτικά σενάρια για τη Γλώσσα-Νεοελληνική Γλώσσα εδώ

Δείτε τα διδακτικά σενάρια για τις Ξένες Γλώσσες εδώ

Διαβάστε ακόμα:

ΙΕΠ: Οι νέοι φάκελοι υλικού για τη Β’ και τη Γ’ Λυκείου

ΙΕΠ – Νέοι φάκελοι υλικού για τη Γ’ Λυκείου: Παροράματα στα Νέα Ελληνικά, τα Αρχαία και τα Μαθηματικά

ΙΕΠ: Υλικό παρουσιάσεων της Διημερίδας για τα μαθήματα Γ’ ΓΕΛ 2019-2020

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook