«Ημέρες Κινηματογράφου»  – Πρόγραμμα Νοεμβρίου 2019

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου», η Ομάδα Πολιτισμού της Δημοτικής Κοινότητας Δροσιάς του Δήμου Διονύσου θα προβάλλει ταινίες  σε συνεργασία με καταξιωμένους  Έλληνες σκηνοθέτες, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο και την Πρεσβεία του Ιράν.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μαντάς

Επιμέλεια και ανάλυση ταινιών: Καίτη Λεκάκου

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

“Holy Boom” της Μαρίας Λάφη

Μια σπονδυλωτή ταινία που καταγράφει τη ζωή των κατοίκων μιας υποβαθμισμένης περιοχής της Αθήνας με τα προβλήματα συμβίωσης ανθρώπων διαφορετικής φυλής και κουλτούρας.   Η ταινία κέρδισε πολλά Βραβεία και Διακρίσεις σε Ελληνικά και Διεθνή Φεστιβάλ το 2018.

Σκηνοθεσία: Μαρία Λάφη

Ελλάδα-Κύπρος: /2018 /99′

Δευτέρα 11  Νοεμβρίου 2019

«Ο Δραπέτης» του Λευτέρη Ξανθόπουλου

Ένα τρυφερό κοινωνικό δράμα για την τέχνη των εικόνων που αλλάζει στη ρευστή, μεταβατική εποχή της δεκαετίας του ΄50. Η ταινία κέρδισε Βραβεία και Διακρίσεις στο Δ.Κ. Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1991. Ήταν η επίσημη συμμετοχή της Ελλάδας στο 44ο Φεστιβάλ των Καννών 1991 στην παράλληλη εκδήλωση Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών με τον γαλλικό τίτλο Le Montreur d’ Ombres.

Σκηνοθεσία: Λευτέρης Ξανθόπουλος

Ελλάδα / 1991 / 102′

Δευτέρα 18  Νοεμβρίου 2019

“Generazione 1000 Euro” (Η γενιά των 1000 e) του Massimo Venier.

Η ταινία διηγείται τη δυσκολία των σημερινών νέων να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητα και την υπαρξιακή τους αστάθεια. Ο σκηνοθέτης επικεντρώνεται στις διαφορετικές αντιδράσεις τους απέναντι στις δυσκολίες και τις επιλογές της ζωής.   Η ταινία απέσπασε 4 Διακρίσεις σε Κιν/φικά Φεστιβάλ της Ιταλίας.

Σκηνοθεσία: Massimo Venier

Ιταλία /2009 /91’/κωμωδία

Δευτέρα 25  Νοεμβρίου 2019

Ταινίες μικρού μήκους από το Ιράν

Επτά ταινίες μμ της πρόσφατης κινηματογραφικής παραγωγής του Ιράν επικεντρωμένες σε ιστορίες καθημερινών ανθρώπων. Η δημιουργική προσέγγιση των νέων σκηνοθετών προσδίδει μια γλυκιά ουμανιστική γεύση που αγκαλιάζει τις πιο τραχιές συγκρούσεις της ζωής.

Ιράν / 60′

Οι προβολές γίνονται στις  20.00′ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς, Γρ. Λαμπράκη 19.

Είσοδος ελεύθερη

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook