Ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης»

Αχαρνές: 21/ 10/ 2019

Για την πρόταση υπέρ της κήρυξης απεργίας – αποχής από την αξιολόγηση.

Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε ο Σύλλογος «Σωκράτης», αμέσως μετά την 88η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ, ανέλαβε την πρωτοβουλία να απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους Συλλόγους και τις ΕΛΜΕ της χώρας για κοινή απόφαση υπέρ της απεργίας – αποχής από κάθε διαδικασία αξιολόγησης. Η συγκεκριμένη πρόταση είχε υιοθετηθεί από εκατοντάδες συναδέλφους αντιπροσώπους στη Γενική Συνέλευση του Κλάδου, όπως επίσης και από πολλούς Συλλόγους.

Εκτιμάμε ότι η πρωτοβουλία του Α΄ Συλλόγου Αθήνας για κάλεσμα υπέρ της απεργίας – αποχής που υπογράφεται και από άλλους Συλλόγους κινείται στην ίδια κατεύθυνση. Με βάση αυτό πιστεύουμε ότι υπάρχει η δυνατότητα να διατυπωθεί μια ενιαία πρόταση που θα υιοθετηθεί κατ΄ αρχήν από τους Συλλόγους που ήδη έχουν αποφάσεις και στην πορεία από ακόμα περισσότερα σωματεία. Με δεδομένο το ισχύον αντιεκπαιδευτικό πλαίσιο της αξιολόγησης – αυτοαξιολόγησης αλλά και την δηλωμένη πρόσθεση της νέας κυβέρνησης για άμεση προώθηση της αξιολόγησης είναι σημαντικό να θωρακιστεί ο κλάδος με «από τα κάτω» αποφάσεις υπέρ της απεργίας – αποχής.

Στη βάση αυτή προτείνουμε την υιοθέτηση του παρακάτω κειμένου που θεωρούμε ότι εκφράζει την κοινή μας βούληση:

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. και οι Ε.Λ.Μ.Ε. που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο, με βάση τις αποφάσεις των ΔΣ ή/και των ΓΣ μας:

  1. Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στους σχεδιασμούς για αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και για ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Η οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης χρειάζεται να βρει τον κλάδο ενωμένο και θωρακισμένο με το όπλο της απεργία – αποχής.
  2. Αποφασίζουμε απεργία – αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης στελεχών και αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης σχολικών μονάδων που προβλέπονται από το νόμο 4547/18 και την Υπουργική Απόφαση 1816 /ΓΔ4/11-1-2019 με τίτλο «Προγραμματισμός και αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου των σχολικών μονάδων».
  3. Καλούμε τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να κηρύξουν ΑΜΕΣΑ απεργία-αποχή στη βάση και της αντίτοιχης απόφασης της ΑΔΕΔΥ και να προχωρήσουν σε όλα τα οργανωτικά μέτρα προετοιμασίας του κλάδου για τη μάχη αυτή.
  4. Καλούμε τους Συλλόγους ΠΕ και τις ΕΛΜΕ να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις.

Η παραπάνω πρόταση, εάν υπάρχει συμφωνία, μπορεί να υπογραφεί από τα Δ.Σ. των Συλλόγων μας (Σωκράτης και Α΄ Σύλλογος Αθήνας) και να σταλεί για έγκριση στα Δ.Σ. των Συλλόγων που ήδη έχουν πάρει απόφαση. Στη συνέχεια η απόφαση με το σύνολο των Συλλόγων να σταλεί σε όλα τα Δ.Σ. των Συλλόγων και ΕΛΜΕ ανά την Ελλάδα. 

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook