Όταν σταμάτησε τη λειτουργία του μεταφέρθηκε στην ανατολική πλευρά της πλατείας στα Φιλιατρά και άρχισε να γεμίζει βιβλία. Μεταμορφώθηκε σε υπέροχη δημόσια δανειστική βιβλιοθήκη.

Το ξεχωριστό αυτό περίπτερο λειτουργεί ήδη από το 2016 και συνεχώς η συλλογή του εμπλουτίζεται με νέα και μεταχειρισμένα βιβλία.

Σήμερα το περίπτερο-βιβλιοθήκη διαθέτει πάνω από 2.500 -ελληνικούς και ξένους- τίτλους, οι οποίοι βέβαια είναι χωρισμένοι ανά κατηγορία προς διευκόλυνση όλων.

Και οι υπηρεσίες του περιπτέρου δεν σταματούν στον δανεισμό και στην ανάγνωση: οργανώνονται διάφορες δράσεις, όπως συναυλίες ελληνικής και ξένης μουσικής, βιωματικά εργαστήρια για παιδιά, εθελοντικές αιμοδοσίες και bazaar για καλό σκοπό και παρουσιάσεις βιβλίων.

Δημόσια δανειστική βιβλιοθήκη

Ο κ. Νίκος Κούρδογλου, πρόεδρος του ομίλου αναφέρει για την πρωτότυπη δανειστική βιβλιοθήκη: «Εδώ είναι το στέκι μας… Θέλουμε να υπάρχει μια συνέχεια στη λειτουργία αυτού του περιπτέρου προκειμένου να διατηρηθεί η ουσιαστική επαφή με το βιβλίο. Το χειμερινό και ισχύον ωράριο είναι κάθε Kυριακή 11:00 – 13:00. Όσοι πιστοί, προσέλθετε. Αξίζει μια δοκιμή ώστε να βρει κανείς το βιβλίο της αρεσκείας του, να διαβάσει χωρίς να ξοδευτεί».

Την καλύτερη απόδοση τη δίνει η επένδυση στη γνώση

Η αποδοχή της μεγάλη! Κυρίως από τα παιδιά που τα απογεύματα καταφθάνουν, άλλα με τα ποδήλατά τους κι άλλα με τα πατίνια, άλλα σε παρέες κι άλλα μόνα τους για να δανειστούν ένα βιβλίο ή απλά για να αράξουν εκεί κάπου στην πλατεία κάτω από τα δέντρα και να διαβάσουν ένα βιβλίο!

Παιδικά αλλά και βιβλία νεανικής λογοτεχνίας είναι αναγκαία. Καλοδεχούμενα και λογοτεχνικά, δοκίμια, ποίηση, βιβλία τέχνης, ιστορικά κλπ στο «Περί… βιβλίων»

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα της στο fb: https://www.facebook.com/peripterovivliothiki/

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook