Ο Κυριάκος Σφέτσας, διεθνώς καταξιωμένος συνθέτης συμφωνικής, κινηματογραφικής και θεατρικής μουσικής, μουσικής για μπαλέτο, για σύνολα δωματίου και για σόλο όργανα, ηλεκτρονικής μουσικής, τζαζ κ.α., δημιούργησε την Greek Fusion Orchestra το 1976, ένα χρόνο μετά την επιστροφή του από την Γαλλία στην Ελλάδα, με την πτώση της χούντας. Ήταν η περίοδος που προσκλήθηκε από τον Μάνο Χατζιδάκι, για να δουλέψει ως εξωτερικός παραγωγός στο 3ο πρόγραμμα στην Ελληνική Ραδιοφωνία. (Στη συνέχεια διετέλεσε διευθυντής του 3ου προγράμματος 1982-1993).

Με την GFO εκπλήρωσε την φιλοδοξία που είχε από την avant-garde περίοδο της καριέρας του στο Παρίσι την δεκαετία του 60, να δημιουργήσει ένα έργο που θα διεύρυνε τα όρια της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και που δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει με τους εκεί υπάρχοντες μουσικούς. Το αποτέλεσμα είναι ένα Progressive Jazz-Fusion αριστούργημα, που αποτελείται από περίπλοκες και συναρπαστικές συνθέσεις και ενορχηστρώσεις.

H Greek Fusion Orchestra δεν έπαιξε ποτέ ζωντανά την εποχή εκείνη. Σήμερα, 42 χρόνια μετά, αποτελούμενη από νέους μουσικούς που επιλέχτηκαν από τον Κ. Σφέτσα, παρουσιάζει για πρώτη φορά την μουσική της ζωντανά μπροστά στο κοινό σε επιλεγμένους χώρους. Αφορμή για αυτές τις εμφανίσεις στάθηκε η κυκλοφορία του δίσκου «Greek Fusion Orchestra, Vol.1» (Teranga Beat, 2018), ο οποίος εξαντλήθηκε σύντομα αφού έτυχε εξαιρετικής αποδοχής από το διεθνές world jazz κοινό. Τον Μάιο του 2019 κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος (Vol.2) και πάλι σε παγκόσμια διανομή από την Teranga Beat.

Γιώργος Μπερερής – Πιάνο, Fender Rhodes
Παρασκευάς Κίτσος – Μπάσο
Σάκης Τσινούκας – Ηλ. κιθάρα
Κώστας Φόρτσας – Κλαρίνο
Τάσος Φωτίου – Φλάουτο, Τενόρο σαξόφωνο
Γιάννης Αγγελόπουλος – Ντραμς
Δημήτρης Παπαδόπουλος – Τρομπέτα

15 Οκτωβρίου 2019

ΜΜ2

ΕΙΣΟΔΟΣ:10€ κανονικό, 8€ μειωμένο

54 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook