Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στις 20:30 οι εκδόσεις Διόπτρα και η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS παρουσιάζουν το αστυνομικό βιβλίο του Πάνου Αμυρά, «Τα Λύτρα». Σεπτέμβριος 1943, αρχές του Εμφυλίου, μια διαρκής μάχη μεταξύ ευσυνειδησίας και προδοσίας, πατριωτισμού και ήθους, μα πάνω από όλα του ανθρωπισμού απέναντι στη θηριωδία.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο δημοσιογράφος Κώστας Γιαννακίδης και ο συγγραφέας Βαγγέλης Μαυρουδής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μετά το best seller Ο Λιμός έρχεται το νέο μυθιστόρημα με πρωταγωνιστή τον Νίκο Αγραφιώτη.

Σεπτέμβριος 1943

Οι πρώτες φλόγες του Εμφυλίου τυλίγουν τη χώρα. Η Αθήνα συνταράσσεται από μια διπλή απαγωγή παιδιών. Υπό μυστηριώδεις συνθήκες εξαφανίζονται η εξάχρονη κόρη ανώτατου διπλωμάτη της Γερμανικής Πρεσβείας και ο πεντάχρονος γιος της Ελληνίδας υπηρέτριάς του.

Ο υπαστυνόμος Νίκος Αγραφιώτης έχει επιστρέψει στην Ελλάδα με νέα ταυτότητα, διαλυμένη ζωή και έχοντας αναλάβει μια αποστολή που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πορεία των επιχειρήσεων των Συμμάχων στη Μεσόγειο. Τα σχέδιά του θα ανατραπούν με δραματικό τρόπο και ο Αγραφιώτης θα υποχρεωθεί να διεισδύσει στα άδυτα της Ειδικής Ασφάλειας για να εξαρθρώσει κυκλώματα προδοτών και να εξιχνιάσει την υπόθεση απαγωγής των παιδιών.

Στην πορεία των ερευνών θα βρεθεί αντιμέτωπος με συνεργάτες Γερμανών, διπλούς πράκτορες αλλά και τον μακελάρη του γκέτο της Βαρσοβίας Γιούργκεν Στρόοπ που βρίσκεται στην Αθήνα για να υλοποιήσει την «τελική λύση».

Με τη βοήθεια μιας γυναίκας ο Αγραφιώτης θα συνδεθεί με άγνωστες πατριωτικές οργανώσεις της Αθήνας, θα περιπλανηθεί στα βουνά του εμφυλίου και θα προσπαθήσει να μείνει αλώβητος μέσα στη «φωλιά του κακού» για να σώσει ανθρώπινες ζωές χωρίς να χάσει την ψυχή του.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Πάνος Αμυράς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στην ΑΣΟΕΕ αλλά γρήγορα στράφηκε στη δημοσιογραφία. Ξεκίνησε την καριέρα του από την οικονομική εφημερίδα Εξπρές. Το 1994 εντάχθηκε στο δημοσιογραφικό δυναμικό του Ελεύθερου Τύπου, ενώ από το 2011 έχει αναλάβει τη διεύθυνση της εφημερίδας. Έχει εργαστεί στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ (Α΄ Πρόγραμμα) και στον ραδιοφωνικό σταθμό City FM.

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook