Η καταξιωμένη συγγραφέας, σεναριογράφος και σκηνοθέτιδα Αλεξάνδρα Μπελεγράτη σε συνεργασία με τα εργαστήρια του Θεάτρου Σοφούλη, θα πραγματοποιήσει ένα διήμερο εργαστήριο δημιουργικής γραφής με τίτλο «Σμιλεύοντας τις λέξεις».

Το workshop θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 19 (16.00- 20.00) και 20 (14.00- 18.00) Οκτωβρίου και σε αυτό η Αλεξάνδρα Μπελεγράτη θα αποκαλύψει τα μυστικά της δημιουργικής γραφής, της ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της συστηματικής συγγραφής ώστε να μη μένει πια λευκή η σελίδα των επίδοξων συγγραφέων!

Πώς μπορούμε να συνδέσουμε τον εαυτό μας με τα δημιουργικά μας μέσα; Ποια είναι η πανάρχαια δομή της ιστορίας; Ποια είναι τα βασικά αρχέτυπα που υπάρχουν σε κάθε ιστορία;  Σε τι χρησιμεύουν οι συμβολισμοί και πώς μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε; Πως φτιάχνουμε μια ιστορία; Σε αυτά και άλλα ερωτήματα θα τα απαντήσει η Αλεξάνδρα Μπελεγράτη.

Το σεμινάριο στον χώρο του Θεάτρου Σοφούλη.
Πληροφορίες – κράτηση θέσεων: 2310423925
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
 
Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος: https://forms.gle/rwoEJbnmGE7NWXCN7

Λίγα λόγια για τον εισηγητή

Η Αλεξάνδρα Μπελεγράτη είναι συγγραφέας, θεατρική συγγραφέας, σεναριογράφος και σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ, με σπουδές στα The American College of Greece, Deree και London School of Journalism, όπου σπούδασε Novel Writing. Συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα ως Guest Lecturer, στο μάθημα του σεναρίου.
 
Εργάζεται στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο ως καθηγήτρια σεναρίου στο Τμήμα Σκηνοθεσίας, ως εισηγήτρια σεναρίων/workshops στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και συνεργάζεται με την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, της οποίας είναι μέλος από το 2013.
 
Έχουν εκδοθεί τρία μυθιστορήματα της και ένα θεατρικό της έργο : “Έτσι έπρεπε να γίνει” και το θεατρικό “Έξω από το σώμα” από τις εκδόσεις Iason Books, “Το κουτί με τα ανθισμένα κοσμήματα” και “Το σκοτεινό δάσος” από τις εκδόσεις Πηγή. Παράλληλά επιμελείται και μεταφράζει βιβλία.  
 
Επίσης, γράφει σενάρια μικρού και μεγάλου μήκους, μεγάλου μήκους στα αγγλικά, τηλεοπτικές προτάσεις για σήριαλ & σειρές ντοκιμαντέρ στα αγγλικά. Στην τηλεόραση εργάστηκε ως αρχισυντάκτης, ως σεναριογράφος σε σειρά, επίσης, έγραψε και σκηνοθέτησε σενάρια για τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ. Το σενάριο “You are My Only Sunshine” διακρίθηκε στα Angel Film Awards (Monte Carlo/Monaco), παίρνοντας δύο βραβεία, ‘Best Special Mention Screenplay’ και ‘Best Family Drama Screenplay’, ενώ έργα της βρίσκονται σε διάφορα στάδια παραγωγής.

Θέατρο Σοφούλη
Τραπεζούντος 5, Καλαμαριά
Πληροφορίες – εγγραφές: 2310423925

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook