Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) διοργανώνει, στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο και τον ΟΑΣΑ, εκδήλωση με τίτλο «Θέατρο EXPRESS. Στάσεις & Παραστάσεις, ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΘ’ ΟΔΟΝ».

Η πρωτοποριακή δράση του Εθνικού Θεάτρου και του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ) με αρωγό τις Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ), με τίτλο Θέατρο Express, έρχεται στο 48o  Φεστιβάλ Βιβλίου.

Το Λεωφορείο ταξιδεύει, κινητοποιεί και ανοίγει νέους δρόμους, το θέατρο έρχεται να συναντήσει τους θεατές του, να τους προσκαλέσει στον κόσμο του θεάτρου και να τους μυήσει στη μαγεία του.

Οι Ιστορίες καθ’ οδόν είναι εύθυμες διηγήσεις για τις πρώτες προσπάθειες οργάνωσης του ελληνικού κράτους και της πρωτεύουσάς του, τους ανθρώπους, τις συνήθειες και τις παραδόσεις τους.

Η σκηνή μέσα στο Λεωφορείο αναδεικνύει με τον πιο εύσχημο και απολαυστικό τρόπο τη σχέση του χθες με το σήμερα. Μια πρωτότυπη, εμπνευσμένη και ευχάριστη παράσταση που συνδυάζει τη γλυκιά μνήμη με την ορμή του αύριο με αφορμή αφηγήσεις, διηγήσεις αλλά και ευθυμογραφήματα του Βασίλη Αττικού.

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία: Τάσος Πυργιέρης
Δραματουργία: Γιάννης Παναγόπουλος
Σκηνογραφική επιμέλεια: Κατερίνα Κανελλοπούλου
Ενδυματολογική επιμέλεια: Μαρία Τσιώτη
Μουσική επιμέλεια: Αλέξης Κωτσόπουλος
Δραματολόγος: Ειρήνη Μουντράκη

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Σταύρος Καραγιάννης, Ρένα Κυπριώτη, Γιάννης Παναγόπουλος, Τάσος Πυργιέρης

Σχεδιασμός μακιγιάζ: Ρούλα Λιανού
Σχεδιασμός κομμώσεων – Περούκες: Ιουλία Συγριμή
Φωτογράφος παράστασης: Χριστίνα Μπράτουσκα

Υπεύθυνη παραγωγής: Ζωή Μουσχή
Οργάνωση – Υπεύθυνος σκηνής: Θωμάς Χαρέλας

Κυριακή, 15/9/2019 στις 20:00 και 21:00

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook