Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στις 20:30 οι εκδόσεις Άγρα και η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS, με αφορμή την έκδοση του νέου βιβλίου «Μονομαχία στην Ιερά Οδό» του Ανδρέα Αποστολίδη, διοργανώνουν μια εκδήλωση-αφιέρωμα στο έργο του συγγραφέα, δοκιμιογράφου, μεταφραστή και σκηνοθέτη.

Ο συγγραφέας και μέλος της ΕΛΣΑΛ Νεοκλής Γαλανόπουλος, θα παρουσιάσει το «Μονομαχία στην Ιερά Οδό».

H κριτικός λογοτεχνίας Ελισάβετ Κοτζιά θα κάνει μια αναδρομή στο σύνολο του μυθοπλαστικού έργου του συγγραφέα.

Ο κριτικός λογοτεχνίας Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, θα παρουσιάσει το δοκιμιακό έργο του συγγραφέα.

Ο εκδότης Σταύρος Πετσόπουλος, θα παρουσιάσει τις μεταφράσεις του Α. Αποστολίδη και το ιστορικό τους.

Επίσης, θα προβληθεί τετράλεπτο trailer από το ντοκιμαντέρ Latin Noir σε σκηνοθεσία του Ανδρέα Αποστολίδη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ανδρέας Αποστολίδης είναι συγγραφέας, σκηνοθέτης και μεταφραστής. Έχει γράψει πέντε αστυνομικά μυθιστορήματα: Το χαμένο παιχνίδι, Εγκλήματα στην πανσιόν Απόλλων, Διαταραχές στα Μετέωρα, Το φάντασμα του μετρό, Λοβοτομή και τρεις συλλογές διηγημάτων : Ζωγραφικοί πίνακες και ιδιότροπα ζώα, Αστυνομικές ιστορίες για πέντε δεκαετίες, Είσαι ο Παπαδόπουλος ; και Βουντού και άλλες ιστορίες. Έχει μεταφράσει περισσότερα από ογδόντα μυθιστορήματα, μεταξύ των οποίων έργα των James Ellroy, Patricia Highsmith, Dashiell Hammett, Raymond Chandler και Vladimir Nabokov. Επίσης, έχει εκδώσει τέσσερις μελέτες : Αρχαιοκαπηλία και εμπόριο αρχαιοτήτων, Τα πολλά πρόσωπα του αστυνομικού μυθιστορήματος, Ο κόσμος του Γιάννη Μαρή, Το μαύρο καρέ : Οι αστυνομικές σειρές και η τηλεοπτική άνοιξη μετά το 2000 και έχει σκηνοθετήσει πολλά ντοκυμανταίρ, όπως το Κύκλωμα, Δύο φορές ξένος, Πόλεμος και ειρήνη στα Βαλκάνια, Ένας τόπος χωρίς ανθρώπους. Τελευταία του υπό εξέλιξη δουλειά είναι το ντοκιμαντέρ Latin Noir.

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook