Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) διοργανώνει, στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, σε συνεργασία με το Προξενείο της Δημοκρατίας της Κένυας εκδήλωση με τίτλο «Βραδιά Κένυας», την Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00, στη σκηνή «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».

Η Κένυα σε συναρπάζει: Από την τοπογραφία της με τις ακραίες αντιθέσεις έως τους ανθρώπους της, τους γεμάτους ζωντάνια και δυναμισμό, καθώς και το σύγχρονό της πολιτισμό, γεννημένο χάρη στις επιδράσεις που δέχτηκε ο τόπος αποτελώντας για αιώνες κέντρο εμπορικών και μεταναστευτικών οδών –ένα πραγματικό σταυροδρόμι και χωνευτήρι πολιτισμών.

Το μουσικοχορευτικό συγκρότημα Jambo, αποτελούμενο από 10 χορευτές της Κενυάτικης διασποράς που διαμένουν στην Αθήνα, θα δώσει μία 45λεπτη μουσικοχορευτική παράσταση γεμάτη από τον έντονο αφρικανικό παλμό και ρυθμό. Βασική μέριμνα του συγκροτήματος είναι να προβάλλει τον πολιτισμό της Αφρικής μέσω της μουσικής και του χορού. Το συγκρότημα έχει δώσει παραστάσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα και άλλες πόλεις.

Στη συνέχεια θα προβληθεί η βραβευμένη κενυατική κινηματογραφική ταινία Kati Kati (Λύτρωση), (δράμα – διάρκεια 75 λεπτών – παραγωγή 2016 – αγγλικοί υπότιτλοι).

Η αμνησιακή Καλέτσε βρίσκεται ξαφνικά στο κατάλυμα Κάτι Κάτι, σ’ έναν ερημότοπο, όπου ζει μια ετερόκλητη ομάδα ανθρώπων. Συνάπτοντας σχέση φιλίας με τον Τομά, τον αρχηγό, ανακαλύπτει πως υπάρχουν ερωτηματικά στο μυστηριώδες κατάλυμα. Η ταινία, ένα σουρεαλιστικό αφήγημα, θέτει ερωτήματα για τη ζωή και τον θάνατο.

Ηθοποιοί: Nyokabi Gethaiga, Elsaphan Njora, Paul Ogola, Peter King Mwania, Fidelis Nymabura Mukundi etc

Σκηνοθεσία: Mbithi Masya

Σενάριο: Mbithi Masya & Mugambi Nthiga

Φωτογραφία: Andrew “Dru” Mungai

Παραγωγή: Sarika Hemi Lakhani, Siobhain “Ginger” Wilson, Tom Tykwer, Katja Lebedjeva, Marie Steinmann-Tykwer, Guy Wilson (One Fine Day Films & Ginger Ink Films σε συνεργασία με την DW Akademie)

Για τον σκηνοθέτη:

Ο Mbithi Masya, γέννημα-θρέμμα του Ναϊρόμπι, σκηνοθέτης, συγγραφέας και καλλιτέχνης, ξεκίνησε ως διαφημιστής. Αργότερα, επικεντρώθηκε στον κινηματογράφο και τη μουσική. Ασχολήθηκε με βιντεο-εγκαταστάσεις στη Νέα Υόρκη και αλλού. Χάρη στη σκηνοθεσία μουσικών βίντεο κερδίζει αναγνώριση σε τοπικό και διεθνή τύπο (π.χ. New York Times, Huffington Post Fader and Okay Player) όπως και από το Google. Το ΚΑΤΙ ΚΑΤΙ είναι η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία. 

Την εκδήλωση θα προλογίσει η κυρία Βίκυ Πανταζοπούλου

(Πρόξενος της Δημοκρατίας της Κένυας στην Ελληνική Δημοκρατία)

Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.)

Τηλ: 210 3303942, 2103302523

Αναλυτικά το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο εδώ

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook