Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση θα πραγματοποιήσουν οι Α΄, Γ΄, Δ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 5/9.
Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών:
· Κατάργηση της Υπουργικής Απόφασης που καθορίζει ασφυκτικά και αντιπαιδαγωγικά όρια για την λειτουργία των τμημάτων.
· Να μην περικοπεί κανένα ολιγομελές τμήμα και να μείνουν ανοιχτά και το Σεπτέμβριο για να μπορούν να τα επιλέγουν οι μαθητές. Καμία μετακίνηση μαθητών – εκπαιδευτικών.
· Να εγκριθούν τώρα όλα τα ολιγομελή τμήματα στα ΕΠΑΛ, στα ΓΕΛ και τα Γυμνάσια.
· 20 μαθητές/τμήμα, 15/ομάδ.προσανατολισμού, 10/εργαστήρια.
· Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί .Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.
· Υπερασπιζόμαστε το πτυχίο και την προϋπηρεσία-δεν παζαρεύονται.
· Όχι στο προσοντολόγιο και στο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
· Να καλυφθούν όλα τα κενά εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων. Πρόσληψη σε μία φάση, πριν την έναρξη των μαθημάτων, όλων των αναπληρωτών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση. Να προσμετρηθεί και να υπολογιστεί ολόκληρη η προϋπηρεσία για τις φετινές προσλήψεις
· Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές. Εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και συμβασιούχων εκπαιδευτικών!
· Να κατοχυρωθεί η ελεύθερη επιλογή των μαθητών στις Ξένες Γλώσσες. Να επανέλθει η παράλληλη διδασκαλία σε κάθε τμήμα.
· Ουσιαστική μείωση των μαθητών στα τμήματα που φοιτούν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.
· Να λειτουργήσει με το ξεκίνημα της χρονιάς η Πρόσθετη και η Ενισχυτική διδασκαλία και σε όλα τα σχολεία.
· Να στελεχωθούν όλα τα Τμήματα Ένταξης, οι Τάξεις Υποδοχής και οι ΔΥΕΠ!
· Ουσιαστική ένταξη όλων των προσφυγόπουλων στην πρωινή ζώνη στα σχολεία με τη λειτουργία τμημάτων υποδοχής.
· Άμεσες λύσεις στα κτιριακά προβλήματα όλων των σχολείων.
· Υπηρεσιακές μεταβολές με διαφάνεια και αντικειμενικότητα – μόρια παντού – όλα στη δημοσιότητα.
· Όχι στο Λύκειο των εξεταστικών φραγμών και τα ΕΠΑΛ της υποβαθμισμένης εκπαίδευσης. Κανένας μαθητής έξω από το Δημόσιο Σχολείο.
Όχι στην αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία της.