Από τη Δευτέρα 26 Αυγούστου μέχρι και την Τετάρτη 28 Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν από το Υπουργείο Παιδείας -με πιθανότερες ημερομηνίες την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Αυγούστου- οι βάσεις του 2019 για την εισαγωγή των υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τη διαδικασία που ίσχυσε τα προηγούμενα χρόνια, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr  πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους,

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια. Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Όπως εκτιμούν οι ειδικοί, πτώση των βάσεων αναμένεται στο 1ο, το 2ο και το 3ο πεδίο, ενώ στο 4ο πεδίο θα υπάρξει αύξηση των βάσεων, κυρίως στις  υψηλόβαθμες και τις μεσαίες σχολές.

Δείτε τις βάσεις του 2018 εδώ

Γιώργος Σκάθαρος*

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook