Ανακοίνωση του ΔΣ της ΟΛΜΕ

Υπερασπιζόμαστε τα δημοκρατικά δικαιώματα!!!

Δίνουμε το παρών στη δίκη των Τούρκων Πολιτικών Προσφύγων στις 2/8/19, στις 9πμ, και υποστηρίζουμε τους 6 προσαχθέντες, που δικάζονται γιατί πραγματοποίησαν μια ειρηνική συγκέντρωση.

Η συγκεκριμένη συγκέντρωση έγινε στις 19/7 έξω από τη Γερμανική πρεσβεία για την  καταδίκη σε 5 χρόνια φυλάκιση Τούρκου αγωνιστή από γερμανικό δικαστήριο, που θεωρείται από τους συναγωνιστές του άδικη. Στο ίδιο σημείο είχε  γίνει συγκέντρωση μια εβδομάδα πριν από τις 19/7  χωρίς να δημιουργηθεί  κάποιο πρόβλημα.

Θεωρούμε ότι η αστυνομία με την επίθεσή της αυτή θέλησε να εμποδίσει τους Τούρκους αγωνιστές να ασκήσουν τα στοιχειώδη δικαιώματά τους, πράγμα που είναι άδικο, αλλά και αντισυνταγματικό.

Για αυτούς τους λόγους στηρίζουμε τους 6 προσαχθέντες και ζητούμε την απαλλαγή τους από κάθε σχετική κατηγορία. Με αυτόν τον τρόπο υπερασπιζόμαστε και τα δικαιώματα των προσαχθέντων προσφύγων, αλλά και όλων όσων βρεθούν στην ίδια θέση στον τόπο μας.

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook