«Για όσους έδωσαν φέτος εξετάσεις θα ισχύσει και του χρόνου το ίδιο σύστημα Πανελλαδικών» δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην κατάργηση της κατηγοριοποίησης μεταξύ «πράσινων» και «κόκκινων» σχολών.

Για τα παιδιά που μπαίνουν στην Γ’ Λυκείου και θα δώσουν εξετάσεις για πρώτη φορά του χρόνου, η Υπουργός είπε χαρακτηριστικά: «Κρατάμε το σύστημα όπως ψηφίστηκε για τα παιδιά που μπαίνουν τώρα Γ’ Λυκείου και θα φέρουμε κάποιες βελτιωτικές κινήσεις που ανακοινώνουμε είτε σήμερα είτε τη Δευτέρα, όσον αφορά τις Πανελλαδικές. Θα ανακοινώσουμε δηλαδή έναν εξορθολογισμό της ύλης, μια μείωση της ύλης στα μαθήματα, επειδή η ύλη ήταν αχανής και ήταν αδύνατη η κάλυψή της εντός του σχολικού έτους, και για αυτό θα ανακοινώσουμε μια μείωση της ύλης και κάποιες αλλαγές όσον αφορά τη συνεξέταση Νέων και Λογοτεχνίας».

Γιώργος Σκάθαρος*

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook