Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου – Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Δεύτερη καλοκαιρινή παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για το 2019 είναι η δημοφιλέστατη Τραβιάτα του Τζουζέππε Βέρντι, η οποία παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Ηρώδειο.

Ο άτυχος έρωτας της «Κυρίας με τις καμέλιες» για τον Αλφρέντο Ζερμόν, όπως τον εμπνεύστηκε και τον μελοποίησε ο Τζουζέππε Βέρντι μέσα από μελωδίες μοναδικής δύναμης, οι οποίες γράφονται ανεξίτηλα στο μυαλό και στην καρδιά, θα ζωντανέψει σε μια νέα παραγωγή σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, στο οπερατικό του ντεμπούτο.

Η σπουδαία Λιζέτ Οροπέσα, η οποία ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο στην πρώτη διανομή, είναι μια από τις πιο περιζήτητες σοπράνο παγκοσμίως. Τα τελευταία χρόνια έχει διαγράψει μια θεαματική πορεία στις μεγαλύτερες όπερες του πλανήτη, ενώ φέτος έλαβε δύο από τα σημαντικότερα βραβεία της όπερας. Στη δεύτερη διανομή την Τραβιάτα θα ερμηνεύσει η εξαιρετική Εκατερίνα Σιούρινα, η οποία έχει πραγματοποιήσει μια θριαμβευτική διαδρομή στις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου.

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους

30/07 έως 31/07/2019 στις 21:00

Συντελεστές

Μουσική διεύθυνση: Λουκάς Καρυτινός

Σκηνοθεσία- Χορογραφία – Σκηνικά Κωνσταντίνος Ρήγος

Κοστούμια Ιωάννα Τσάμη

Φωτισμοί Χρήστος Τζιόγκας

Συνεργάτιδα αρχιτέκτονας Μαίρη Τσαγκάρη

Διεύθυνση χορωδίας Αγαθάγγελος Γεωργακάτος

Ερμηνεύουν: Λιζέτ Οροπέσα (27, 30/7) – Μαρία Μούντρυακ (28/7) – Εκατερίνα Σιουρίνα ( 31/7) (Βιολέττα Βαλερύ), Χρυσάνθη Σπιτάδη (Φλόρα Μπερβουά), Λυδία Βαφειάδη (Αννίνα), Σαϊμίρ Πίργκου(27, 30/7) – Αλεξέι Ντόλγκοφ (28, 31/7) (Αλφρέντο Ζερμόν), Δημήτρης Πλατανιάς (27, 30/7) – Τάσης Χριστογιαννόπουλος (28, 31/7) (Τζόρτζιο Ζερμόν), Γιάννης Καλύβας (Γκαστόνε), Χάρης Ανδριανός(Βαρόνος Ντουφόλ), Νίκος Κοτενίδης (Μαρκήσιος του Ομπινύ), Δημήτρης Κασιούμης (Δόκτωρ Γκρανβίλ), Χρήστος Γιαννούλης (Τζουζέππε), Θόδωρος Μωραΐτης (Οικονόμος/Μαντατοφόρος).

Με την Ορχήστρα, τη Χορωδία, τους μονωδούς και το Μπαλέτο της ΕΛΣ

Εισιτήρια

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ 100€, 85€, ΖΩΝΗ Α΄ 60€, ΖΩΝΗ B΄ 55€, ΖΩΝΗ Γ΄ 45€, ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ 25€,

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ & ΠΑΙΔΙΚΟ, ΑΝΕΡΓΩΝ & ΑΜΕΑ 15€

(Photo – konstantinos Rigos)

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook