Του Αιρετού στο ΚΥΣΠΕ Νίκου Φασφαλή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα, 20 Ιουλίου 2019

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Θέλω να σας ενημερώσω ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, μας επισκέφτηκε στο ΚΥΣΠΕ η νέα Υφυπουργός Παιδείας για θέματα Πρωτοβάθμιας κ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σοφία Ζαχαράκη.

Ενημερώθηκε για τη λειτουργία του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου και συζήτησε μαζί μας το χρονοδιάγραμμα των σχετικών διαδικασιών των υπηρεσιακών μεταβολών και το ζήτημα της κατάρτισης των πινάκων αναπληρωτών εκπαιδευτικών ώστε με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς όλες και όλοι οι εκπαιδευτικοί να βρίσκονται στη θέση τους!

Από πλευράς μου ως Αιρετού εκπροσώπου του Κλάδου έθεσα ότι πρέπει να γίνουν άμεσα οι αποσπάσεις σε φορείς και να ακολουθήσουν από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ ώστε να προχωρήσουν οι προσλήψεις αναπληρωτών!

Εκφράστηκε η πρόθεση όλων, των μελών του ΚΥΣΠΕ και των υπηρεσιών του Υπουργείου, να υπάρξει εντατικοποίηση των εργασιών ώστε τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Αυγούστου να γίνουν οι αποσπάσεις.

Η πραγματοποίηση των οποίων ζητώ από τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου να γίνει με βάση τα πραγματικά κενά που υπάρχουν στην εκπαίδευση και όχι τα κουτσουρεμένα, γεγονός που υπήρξε και το κρίσιμο σημείο που οδήγησε σε σύγκρουση των Αιρετών με το Υπουργείο τα προηγούμενα χρόνια!

Είναι γεγονός ότι οι εκλογές ανέτρεψαν το έγκαιρο της πραγματοποίησης των αποσπάσεων που πετύχαμε τα δύο τελευταία χρόνια και που είναι και η απαίτηση του Κλάδου.

Σε ό,τι μ’ αφορά θα συμβάλλω με όλες τις δυνάμεις μου ώστε όλοι μαζί να “τρέξουμε” τις διαδικασίες για να δοθεί τέλος στην αγωνία αυτών που περιμένουν την πολυπόθητη απόσπαση ή πρόσληψη και φυσικά συμβάλλουν στην επιτυχία του Δημόσιου Σχολείου που θέλουμε και αξίζει στα παιδιά μας!

Για ό,τι νεότερο υπάρξει θα σας ενημερώσω.

Φασφαλής Νίκος

ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΠΕ
Τηλ. 6975 30 31 05
e-mail: [email protected]

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook