Η νέα Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, είναι δικηγόρος, και απόφοιτος του Harvard Law School (μεταπτυχιακός τίτλος στα νομικά, LL.M.) του Πανεπιστημίου Paris II (Panthéon-Assas) (βασικό πτυχίο με ειδίκευση στο διεθνές δίκαιο, καθώς και μεταπτυχιακός τίτλος με ειδίκευση στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο και στο δίκαιο της διαιτησίας – και στα δύο πτυχία αποφοίτησε πρώτη, summa cum laude) του Κολλεγίου Αθηνών (Valedictorian και αριστούχος).

Διαθέτει ενδεκαετή εργασιακή εμπειρία κυρίως στους τομείς της συμβουλευτικής δικηγορίας και της διαιτησίας, καθώς και έντονη κοινωφελή δράση. Είναι μέλος των δικηγορικών συλλόγων Αθηνών και Νέας Υόρκης, εταίρος στη Δικηγορική Εταιρεία Κεραμεύς & Συνεταίροι που εδρεύει στην Αθήνα. Εργάστηκε ως βοηθός καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Paris II (Panthéon-Assas), διδάσκοντας πρωτοετείς φοιτητές νομικής, και εν συνεχεία ως δικηγόρος στη δικηγορική εταιρεία Cravath, Swaine & Moore LLP με έδρα τη Νέα Υόρκη. Από το 2007 δραστηριοποιείται ενεργά ως δικηγόρος στην Ελλάδα. Δημοσιεύει τακτικά άρθρα και μελέτες στον τομέα του δικαίου της διαιτησίας και ομιλεί σε συνέδρια. Το 2014 διορίστηκε μέλος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τη σύνταξη ενιαίου νομοθετικού πλαισίου οργάνωσης, λειτουργίας και ελέγχου των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Ιδρυτικό μέλος και μέχρι πρότινος Πρόεδρος του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Δεσμός. Είχε επίσης βραβευτεί για την κοινωφελή της δράση, προφέροντας αφιλοκερδώς νομικές υπηρεσίες σε ομάδες αστέγων της Νέας Υόρκης. Παράλληλα, είναι Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Harvard Club of Greece. Μιλάει άπταιστα αγγλικά και γαλλικά και έχει βασικές γνώσεις γερμανικών.

Εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 και επανεκλέγεται στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015. Διετέλεσε Υπεύθυνη Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ως τις 13 Ιανουαρίου 2016, οπότε και ορίστηκε Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι παντρεμένη και έχει ένα παιδί.

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook