Η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης και φέτος κοντά στους μικρούς της φίλους! Φέτος το πρόγραμμα αλλάζει. Θα πραγματοποιηθούν τρία εργαστήρια δίωρης διάρκειας με ελεύθερη συμμετοχή.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στην Casa Bianca. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εικαστικές δράσεις στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης, που θα αφορούν στις εκθέσεις, στο κτήριο και στην ιστορία του.

Συγκεκριμένα και με αφορμή τη νέα περιοδική έκθεση Bianco, Nero e altre storie με έργα σημαντικών σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών τα παιδιά θα ανακαλύψουν το μαγικό κόσμο της ζωγραφικής και θα πειραματιστούν με υλικά και τεχνικές.

Στόχος του προγράμματος είναι η εξοικείωση των παιδιών με την Πινακοθήκη τόσο από άποψη χώρου όσο και από την άποψη του ρόλου και της λειτουργίας της (συλλογές, εκθέσεις), η γνωριμία και η ανάγνωση οπτικών πληροφοριών στο χώρο και στα εκθέματα (μορφή, υλικά, τεχνικές), η καλλιέργεια κριτικής σκέψης και δεξιοτήτων μέσα από ασκήσεις και βιωματική συμμετοχή, η ενθάρρυνση για πειραματισμό και πρωτοτυπία και η ανάπτυξη μιας μόνιμης συναισθηματικής σχέσης των παιδιών με το μουσειακό χώρο, ως έναν χώρο φιλικό και ελκυστικό.

Το εργαστήριο θα προσφέρεται δωρεάν την Πέμπτη 4, 11 και 18 Ιουλίου και θα διαρκεί δύο ώρες. Αριθμός περιορισμένος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πρόγραμμα:

Πέμπτη 4 Ιουλίου και ώρα 11:00 πμ

Πέμπτη 11 Ιουλίου και ώρα 11:00 πμ

Πέμπτη 18 Ιουλίου και ώρα 11:00 πμ

Διάρκεια: 2 ώρες

Ηλικία παιδιών που μπορούν να συμμετέχουν: παιδιά που έχουν τελειώσει την α’, β΄ ή γ΄ δημοτικού

Δηλώσεις συμμετοχής με συμπληρωμένη τη συνημμένη φόρμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Πληροφορίες

Casa Bianca, Βασ. Όλγας 180 και Θεμ. Σοφούλη 

Ελευθερία Μανδρέλα τηλ. 2310 427555

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook