Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη το νέο βιβλίο των Πολύβιου Πρόδρομου και Μανόλη Μαυρακάκη «Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Γ’ Γενικού Λυκείου – Κριτήρια αξιολόγησης».

Από το σχολικό έτος 2019-2020 καθιερώνεται η συνεξέταση του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στις Πανελλαδικές εξετάσεις της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου. Η εξέλιξη αυτή καθιστά αναγκαία τη συστηματική προετοιμασία των μαθητών και των μαθητριών, προκειμένου να είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις που δημιουργεί η συνεξέταση σε μη λογοτεχνικό και λογοτεχνικό κείμενο.

Στο βιβλίο αυτό οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί θα βρουν:

• 50 Κριτήρια αξιολόγησης της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, σύμφωνα με τις οδηγίες για τη διδασκαλία και εξέταση του μαθήματος.

• Αναλυτικές απαντήσεις σε όλα τα θέματα· ιδιαίτερα οι απαντήσεις των θεμάτων παραγωγής λόγου περιέχουν πλούσιο υλικό, ώστε να αποφεύγονται οι κοινοτοπίες και η μονοδιάστατη και μονότονη επανάληψη στερεότυπων στοιχείων.

• Πλούσιο συνοδευτικό υλικό για τα λογοτεχνικά κείμενα.

• Εναλλακτικές ασκήσεις, οι οποίες καλύπτουν όλο το εύρος των ερωτήσεων που μπορεί να ζητηθούν στα λογοτεχνικά και στα μη λογοτεχνικά κείμενα.

• Θεωρία για τη Λογοτεχνία, στην οποία με απλό τρόπο, παραδείγματα και πίνακες εξηγούνται οι έννοιες που είναι αναγκαίες για την ανάλυση και την κατανόηση των λογοτεχνικών κειμένων.

 «Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Γ’ Γενικού Λυκείου – Κριτήρια αξιολόγησης»
Όλα τα παραπάνω στοιχεία κάνουν το βιβλίο των Πολύβιου Προδρόμου και Μανόλη Μαυρακάκη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Γ΄ Γενικού Λυκείου – Κριτήρια αξιολόγησης ένα πολύτιμο βοήθημα σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας των υποψηφίων των Γενικών Λυκείων για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Γενικές πληροφορίες

ISBN: 9789601682624
Σελίδες: 456
B.K.M. ( Βοηθητικός Κωδικός Μηχανογράφησης ): 12262
 
Ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας: Ιούνιος 2019
Ημερομηνία τελευταίας εκτύπωσης: Ιούνιος 2019

Μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή, καθώς και να δείτε δείγμα των κριτηρίων: εδώ

Διαβάστε επίσης:

«Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Γ’ ΕΠΑΛ – Κριτήρια αξιολόγησης» των Π. Πρόδρομου και Μ. Μαυρακάκη

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook