Τη Δευτέρα 24 Ιουνίου στις 20:30 οι Ekfrassis Productions παρουσιάζουν στον ΙΑΝΟ της Αθήνας το CD «4 Concerti Grossi» a preparar lavvenire του κιθαριστικού συνόλου Guitarte. Μουσική των Corelli, Geminiani, Händel, Vivaldi σε μεταγραφή για επτά κιθάρες από τον Νίκο Χατζηελευθερίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο IANOS Cafe (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00

Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από το IANOS RADIO

Για το CD θα μιλήσουν οι:

Γιώργος Μονεμβασίτης, συγγραφέας-δημοσιογράφος-κριτικός και ιστορικός μουσικής

Φοίβος Παπαδόπουλος, διευθυντής ορχήστρας-συνθέτης

Αλέξανδρος Κάλκος, κιθαριστής με ειδίκευση στα νυκτά όργανα της εποχής Μπαρόκ

Θα ακολουθήσει ζωντανή παρουσίαση αποσπασμάτων του CD από τους κιθαριστές: Νίκο Χατζηελευθερίου, Χρήστο Φάκλαρη, Φραγκούλη Καραγιαννόπουλο, Άννα Σαρτζίδου, Μαρία Παπαμιχαήλ, Νεκτάριο Σακελαρίου και Χριστίνα Πολυκρέτη.

Λίγα λόγια για τον δίσκο

Η μουσική της εποχής του Μπαρόκ, για πολλούς μουσικούς, αποτελεί χώρο έρευνας και ανάδειξης ιστορικών και στιλιστικών ερμηνευτικών προσεγγίσεων. Για άλλους, πάλι, είναι πεδίο

πειραματισμών και τολμηρών διασκευών. Η σχέση του συνόλου Guitarte με τα κονσέρτα που περιέχονται σε αυτό το CD, ξεκινά από τη σπουδή και τη μελέτη έργων της εποχής για λαούτο (J. S. Bach, S. L. Weiss, A. Vivaldi κ.ά.), περνάει από μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πορεία (από τα μαθητικά ακόμη χρόνια) με κιθαριστικά σύνολα κι έχει ως τελευταίο σημείο αναφοράς το έργο του J. S. Bach – Musikalisches Opfer (BWV 1079), το οποίο ηχογράφησε το σύνολο στο προηγούμενο CD Traces. Το Guitarte παρουσιάζει λοιπόν, τέσσερα Concerti grossi σε μεταγραφές για 5 έως 7 κιθάρες, με τους κιθαρίστες σε εναλλασσόμενους ρόλους, soli και tutti. Η μουσική των Händel, Vivaldi, Corelli, Geminiani, με τον ήχο της σημερινής κιθάρας, σε απόδοση για κιθαριστικό σύνολο, διεκδικεί μια θέση, στο σύγχρονο ηχητικό περιβάλλον, για όσους αγαπούν να απολαμβάνουν τη μουσική του 17ου και 18ου αιώνα.

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook