Ανακοίνωση της ΔΟΕ

Στήριξη  στον συνάδελφο από τη Ρόδο που αντιμετωπίζει άδικες κατηγορίες

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του, στον συνάδελφο εκπαιδευτικό Δημοτικού Σχολείου της Ρόδου ο οποίος κατηγορείται άδικα για παράνομη κατακράτηση ανηλίκου. Σύμφωνα και με την ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ρόδου, είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως σκοπιμότητα εκ μέρους του και  κατηγορείται άδικα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι  η ανακοίνωση των γονέων του συγκεκριμένου σχολείου δίνει μια εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή που καλλιεργείται στα Μ.Μ.Ε.

Η στοχοποίηση των εκπαιδευτικών με άδικες κατηγορίες μόνο ζημία στο εκπαιδευτικό έργο προκαλεί, δυναμιτίζοντας το αναγκαίο κλίμα ηρεμίας που είναι απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία των  σχολείων μας.

Προβληματική είναι και η στάση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, που έσπευσε να  απομακρύνει τον συνάδελφο από το σχολείο του πριν βγει το πόρισμα της Ε.Δ.Ε.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζητά την άμεση παύση κάθε πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος του συναδέλφου και την άμεση επιστροφή του στο σχολείο του, ενώ τονίζουμε ότι ο συνάδελφός μας θα έχει την πλήρη κάλυψη της Ομοσπονδίας.

Για το Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε.

ο Πρόεδρος, Κικινής Θανάσης
ο Γραμματέας, Τρούλης Γιώργος

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook