Η Ημέρα της Μουσικής γιορτάστηκε για πρώτη φορά στο Παρίσι το 1982 με πρωτοβουλία του τότε υπουργού ΠολιτισμούΖακ Λανγκ, ενώ το 1985 ο θεσμός εξαπλώθηκε και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Την ημέρα αυτή, Ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί κατακλύζουν δημοτικούς χώρους, πλατείες, δρόμους, σταθμούς και πάρκα σε περισσότερες από 22 χώρες, πραγματοποιώντας αφιλοκερδώς συναυλίες που καλύπτουν όλο το μουσικό φάσμα.

Διεξάγεται στις 21 Ιουνίου κάθε χρόνο σε 22 χώρες της Ευρώπης.

Το Ελληνικό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, θα πραγματοποιήσει συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Ηρώδειο στις 21 Ιουνίου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ερμηνεύοντας το λαϊκό μπαλέτο «Η θάλασσα» του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Νίκου Σκαλκώτα, καθώς το 2019 έχει ανακηρυχθεί έτος Νίκου Σκαλκώτα.

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Νομισματικό Μουσείο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής (21.6), παρουσιάζει τη Χορωδία δήμου Αθηναίων στη συναυλία «Θαμποχαράζουν τα βουνά», την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 στις 19:30 στην αίθουσα των Εσπερίδων του Ιλίου Μελάθρου.

Η Χορωδία δήμου Αθηναίων, υπό τη μουσική διεύθυνση του Σταύρου Μπερή, θα ταξιδέψει το κοινό με μια μουσική διαδρομή σε όλη την Ελλάδα με δημοτικά τραγούδια σε διασκευές των Μιχάλη Αδάμη, Θεόδωρου Αντωνίου, Αλέκου Αινιάν, Τάσου Παππά, Σόλωνα Μιχαηλίδη, Μιχάλη Τραυλού, Γιάννη Ιωαννίδη, Δημήτρη Μηνακάκη, Μιχάλη Βούρτση και Νίκου Κυπουργού.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

Παράλληλα, πλήθος εκδηλώσεων προγραμματίζονται σε ολόκληρη τη χώρα και από τους υπόλοιπους πολιτιστικούς φορείς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook