Σε μια συναρπαστική βραδιά μας προσκαλεί ο Κοζανίτης μουσικός Μανώλης Κουτσουνάνος, στο πλαίσιο του “Keep on Jazz & Beyond festival” του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο Μανώλης Κουτσουνάνος, που έχει διανύσει μια μεγάλη τροχιά από τις στρατιωτικές μπάντες με την τρομπέτα, ως τα τζαζ τύμπανα και από τα μαθήματα ντραμς στη Νέα Υόρκη ως τη μουσική στους δρόμους της Ελλάδας και της Ευρώπης θα παρουσιάσει τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο «Ταξίδι from tradition to jazz». Παρέα με μια πλειάδα εξαιρετικών και καταξιωμένων μουσικών, που κινούνται επίσης στον εκτεταμένο και γόνιμο χώρο μεταξύ παράδοσης και τζαζ, θα κάνουν ένα μουσικό πέρασμα από διαφορετικά στιλ που ωστόσο συνδέονται και εναρμονίζονται μεταξύ τους, ταξιδεύοντας τους ακροατές σε διαφορετικούς κόσμους. Οι όμορφες μελωδίες από παραδοσιακά κομμάτια όπως Λεβέντικος, Μια Παρασκευή, Παϊάμπορο, Σύρε σύρε, Πατινάδα, Καλονυχτιά, Στάγκενα και Περιστέρια ξαναγεννιούνται με έναν διαφορετικό μουσικό χαρακτήρα.

Οι μπάντες χάλκινων της Μακεδονίας έχουν μια απογειωτική ενέργεια. Αυτή ακριβώς η δύναμή τους ενέπνευσε τον δημιουργό του “ταξιδιού” και ντράμερ Μανώλη Κουτσουνάνο από την Κοζάνη που συναντά τον πολυβραβευμένο και κορυφαίο πιανίστα Milcho Leviev μαζί με μια ομάδα διακεκριμένων μουσικών τους: Λάκη Τζήμκα στο μπάσο, Παντελή Στόϊκο στην τρομπέτα, Μιχάλη Γκατζιούρα στην τρομπέτα, Φώτη Τσιοτίκα στο κλαρίνο, Σωτήρη Κουτσουνάνο στα κρουστά και Νίκο Καρδογιάννη στο τρομπόνι σε ένα απρόβλεπτο και συναρπαστικό τοπίο.

«Ταξίδι απο την παράδοση στη τζαζ» μέσα από τη ματιά του Μανώλη Κουτσουνάνου

«Αυτό το μουσικό ταξίδι είναι αποτέλεσμα της προσωπικής μου ανάγκης και επιθυμίας να ενώσω δύο κόσμους που παίζουν κυρίαρχο ρόλο στη ζωή και την ύπαρξή μου […]. Τα παραδοσιακά ακούσματα των παιδικών μου χρόνων στην πόλη της Κοζάνης όπου γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω, τα βιώματα και οι παραστάσεις που τα συνοδεύουν, πάντα με συγκινούσαν και με συνάρπαζαν. Ήθελα λοιπόν να βρω τον τρόπο να παντρέψω αυτή την υπέροχη μουσική παράδοση με την τζαζ, που δίνει ένα απεριόριστο πεδίο έκφρασης, βάζοντας την προσωπική μου άποψη.»

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου και υποδέχεται στη σκηνή του τις τάσεις της σύγχρονης Jazz World και Ethnic music. Kατά αυτόν τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία στους καλλιτέχνες και τους πολυάριθμους φίλους των μουσικών αυτών να βρεθούν κάτω από την ίδια στέγη. Η διάρκεια του Φεστιβάλ θα είναι για τρεις ημέρες.

Day 3 – 21 Ιουνίου

Δημοτικό Θέατρο Κήπου

Special guest Milcho Leviev | πιάνο

Συμμετέχουν:
Παντελής Στόικος (Pantelis Stoikos) | τρομπέτα
Lakis Tzimkas Λάκης Τζημκας | μπασο
Μιχάλης Γκατζιούρας | τρομπέτα
Νίκος Καρδογιάννης | τρομπόνι
Φώτης Τσιοτίκας | κλαρίνο
Sotos Koutsounanos Σωτήρης Κουτσουνάνος | κρουστά
Koutsounanos Manolis Μανώλης Κουτσουνάνος | τύμπανα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ – ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Διαβάστε επίσης:

«Keep on Jazz & Beyond festival 2019», ένα καλοκαιρινό μουσικό ταξίδι στη Θεσσαλονίκη

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook