Συνέντευξη: schooltime.gr / Γιώργος Μπακούρης

Κύριε Μπακούρη, σας καλωσορίζουμε στο schooltime.gr. Θα θέλατε να συστηθείτε στους αναγνώστες μας;

Ονομάζομαι Γιώργος Μπακούρης, εργάζομαι ως δικηγόρος με εξειδίκευση στο εμπορικό δίκαιο (μην αρχίσετε τα χασμουρητά παρακαλώ, πιο κάτω αποκτά ενδιαφέρον…), αγαπάω τη λογοτεχνία και ενίοτε μου αρέσει να γράφω αστυνομικές ιστορίες. Το πρώτο μου αστυνομικό μυθιστόρημα με τίτλο «Έγκλημα στην Πάρο» κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος το 2014 και πριν από μερικούς μήνες κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Περίπλους  το δεύτερο βιβλίο, εξίσου αστυνομικό, με τίτλο «Σιωπηλά Εγκλήματα».

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου, παρουσιάζεται στον ΙΑΝΟ το νέο βιβλίο σας «Σιωπηλά Εγκλήματα». Μιλήστε μας για αυτό.

Τα Σιωπηλά Εγκλήματα είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στην Αθήνα του σήμερα, αλλά η υπόθεση που καλείται να εξιχνιάσει ο αστυνόμος Κλέανθος Παπαγιανίδης, έχει τις ρίζες της στο παρελθόν. Όπως και στο πρώτο μυθιστόρημα με τίτλο  «Έγκλημα στην Πάρο», τα «Σιωπηλά Εγκλήματα» καταπιάνονται με γεγονότα και καταστάσεις που οι πρωταγωνιστές τους κατάφεραν να τα αποσιωπήσουν, αλλά με την πάροδο του χρόνου, βγαίνουν και πάλι στην «επιφάνεια», στοιχειώνοντας τους άμεσα εμπλεκομένους, με αποκαλύψεις που κινδυνεύουν να ανατρέψουν ολοκληρωτικά την ζωή τους.  Το όποιο μυστικό πρέπει να παραμείνει για πάντα θαμμένο, όποιο και αν είναι το κόστος. Μόνο που τελικά τίποτα δεν μένει κρυφό, τουλάχιστον για τον Κλέανθο Παπαγιανίδη.

Γιατί να το διαβάσει κάποιος;

Τα «Σιωπηλά Εγκλήματα», όπως άλλωστε και το «Έγκλημα στην Πάρο» συνδυάζουν δυνατή πλοκή, ένα ανατρεπτικό φινάλε (μου αρέσει να κρατάω επτασφράγιστο μυστικό την ταυτότητα του δολοφόνου μέχρι τέλος) και αρκετή δόση χιούμορ, θίγοντας ταυτόχρονα και κοινωνικά ζητήματα. Ένας συνδυασμός Αγκάθα Κρίστι και Αντρέα Καμιλέρι, με ελληνική πινελιά!

Τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Μία καινούργια υπόθεση, για γερούς λύτες (ακόμα και για τον ίδιο τον Κλέανθο), στριφογυρίζει στο μυαλό μου. Το μόνο που απομένει είναι να ξεκινήσω το γράψιμο.

Τι σας οδήγησε στη συγγραφή αστυνομικών μυθιστορημάτων;

Ένα στοίχημα που έβαλα με τον εαυτό μου. Κατά πόσο ήμουνα σε θέση να γράψω μία ιστορία με αρχή, μέση και τέλος. Επειδή εκείνη την εποχή διάβαζα μανιωδώς αστυνομικά μυθιστορήματα, οπότε τι πιο φυσικό να καταπιαστώ με το συγκεκριμένο είδος, το οποίο στην πορεία, ομολογώ, με κατέκτησε.

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook